Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ισχυρίστηκε πως βρίσκεται στο στόχαστρο του συνόλου του Τύπου!

Δεν ξέρει τίποτε για μυστικά κονδύλια και άλλα παρόμοια...

Tov ισχυρισμό ότι βάλλεται από το σύνολο σχεδόν του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων επειδή δε συμβιβάζεται με τα συμφέροντα, ανέπτυξε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα ενημέρωσης.

Ισχυρίστηκε ότι δε γνωρίζει τίποτα ούτε για μισθοφόρους, ούτε για μυστικά κονδύλια στο χώρο του Τύπου αφού τέτοια φαινόμενα είναι «αντίθετα με τη φιλοσοφία του». Εάν, είπε, συνέβαιναν τέτοια φαινόμενα... «διαφορετική μεταχείριση θα είχα από τον Τύπο και τις τηλεοράσεις δώδεκα χρόνια τώρα που είμαι πρόεδρος της ΝΔ. Είμαι πάντα στο στόχαστρο σχεδόν του συνόλου του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων».

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του δεν εγκατάλειψε «το βασικό μέτοχο» για τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ όταν είναι ομολογημένο από όλους, ότι μετά την παρέμβαση της ΕΕ η κυβέρνησή του έκανε πίσω και από αυτά τα δειλά μέτρα που πήγε να εφαρμόσει. Είπε ότι διασφαλίστηκε η ανεξαρτησία και η αντικειμενική προσέγγιση (!) στα γεγονότα από τη δημόσια τηλεόραση και ανέφερε ότι η ΕΣΗΕΑ μπορεί να προμηθεύεται τον κατάλογο των ονομάτων των δημοσιογράφων που εργάζονται σε κρατικούς φορείς.

Ο Κ. Καραμανλής εμφανίστηκε ενοχλημένος από την ποιότητα των δελτίων ειδήσεων των τηλεοράσεων που είναι μονοθεματικά λέγοντας ότι στο θέμα αυτό συντάσσεται «με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Ο Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι κυβέρνηση «κάνει παιχνίδι» με μια ομάδα μισθοφόρων δημοσιογράφων και με μυστικά κονδύλια και κατήγγειλε ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο ομάδες (Ρουσόπουλου και Αγγέλου) που συντονίζουν αυτήν την προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ