Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκατάσταση με προδιαγραμμένο τέλος

Τους άξονες του Εθνικού Σχεδίου, όπως το αποκάλεσε, Δράσης για την κατάθλιψη, παρουσίασε χτες ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Είναι το όγδοο σχέδιο στα πλαίσια του γενικότερου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία (ΕΣΔΔΥ) που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας απ' τις αρχές του Φλεβάρη 2008.

Με το τελευταίο σχέδιο δράσης η χώρα θα κινηθεί στην κατεύθυνση να αποκτήσει «στρατηγικά σχεδιασμένη πολιτική για όλα τα ζητήματα της δημόσιας υγείας» και γι' αυτό το λόγο θα γίνουν και οι «αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για την προσαρμογή της νομοθεσίας της χώρας μας στους στόχους του ΕΣΔΔΥ», όπως είπε χτες ο υπουργός Υγείας.

Τόσο τον προσανατολισμό του ΕΣΔΔΥ όσο και το στίγμα των νομοθετικών ρυθμίσεων το έδωσε ο ίδιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος: Είναι «μια προγραμματική παρέμβαση», που θα «έχει ως κύρια αποστολή το άνοιγμα του διαλόγου με την ελληνική κοινωνία και με τους οργανωμένους φορείς της» και θα αποσκοπεί στη «συντονισμένη αξιοποίηση όλων των επιστημονικών φορέων, των Πανεπιστημίων, των Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων, των πολιτικών δυνάμεων του τόπου».

Δηλαδή όλοι αυτοί οι φορείς καλούνται να υποκαταστήσουν την προσφορά υπηρεσιών από ένα δημόσιο σύστημα υγείας που αποτελεί υποχρέωση του κράτους. Αλλά γι' αυτούς που καταστρέφουν τη δημόσια υγεία, δηλαδή τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τη δράση των οποίων ενισχύει η πολιτική των κυβερνήσεων, κουβέντα. Και το ακόμα χειρότερο: Ολα θα έχουν τέλος μετά την ημερομηνία λήξης της προγραμματικής παρέμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ