Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα θύματα της αμερικανοκίνητης χούντας

Δύο εκδηλώσεις έχουν προγραμματίσει, από κοινού, για τη Δευτέρα 21 Απρίλη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ) και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 41 χρόνων από το πραξικόπημα του 1967. Οι εκδηλώσεις που ως θέμα έχουν τις «Παρακαταθήκες Αντιδικτατορικού Αγώνα και Σημερινές Πολιτικές Εξελίξεις», θα ξεκινήσουν στις 11.30 π.μ. με προσέλευση στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ), ενώ θα ακολουθήσει στις 12 το μεσημέρι κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Σπ. Μουστακλή.

Στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15 πίσω απ' το Δημαρχείο της Αθήνας) θα γίνει η κεντρική εκδήλωση όπου θα μιλήσουν ο Δ. Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α., η Δώρα Μόσχου, ιστορικός, ο Θεοφάνης Πάκος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Νικόλαος Παπαναστάσης, συνταγματάρχης ε.ά. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ, Δημήτρης Πρωτοψάλτης και ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για τα θύματα της αμερικανοκίνητης φασιστικής χούντας διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Απρίλη η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσει πορεία από τα γραφεία της, η οποία θα καταλήξει στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας στο Βαρδάρη, όπου μαρτύρησαν πολλοί κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες αγωνιστές της Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης διοργανώνει την ίδια μέρα και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974. Στις 7 μ.μ., μέσα στις φυλακές του Επταπυργίου, θα γίνει συναυλία με τραγούδια των φυλακών και της εξορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ