Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στο πλευρό του γιουγκοσλαβικού λαού

Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση, έστω και εκ των υστέρων να πάρει πίσω την υπογραφή της από την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΕΕ για τις προσεχείς εκλογές στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι πέντε μαζικών φορέων του Νομού Ιωαννίνων. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στη στάση του υπουργού Εξωτερικών, που, όπως τονίζουν, «πρωτοστάτησε στην απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά ενός ηρωικού, ανεξάρτητου και κυρίαρχου λαού».

Οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων φορέων ήταν οι άνθρωποι που συνόδευσαν την ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι και συγκεκριμένα στην πόλη Ποζάρεβατς, η οποία είναι αδελφοποιημένη με την πόλη των Ιωαννίνων.

Μέσα από την ανακοίνωσή τους ζητάνε «να σταματήσει ο πόλεμος που συνεχίζεται με άλλα βρώμικα μέσα σήμερα και ειδικά το απάνθρωπο και γενοκτόνο εμπάργκο. Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση από την κυβέρνηση στους ΝΑΤΟικούς και "ευρωενωσιακούς" μακελάρηδες».

Ο ηρωικός λαός της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, υπογραμμίζουν σ' άλλο σημείο, όπως εμείς τον γνωρίσαμε, έχει την πείρα, τη θέληση και τη γνώση όλων εκείνων των δημοκρατικών διαδικασιών και πάνω απ' όλα την αξιοπρέπειά του να καθορίσει μόνος του, χωρίς επεμβάσεις και εκβιασμούς, το μέλλον και την τύχη του.

Καλούμε, συνεχίζουν, τους μαζικούς φορείς ή τους εκπροσώπους τους, που έστειλαν ή συνόδευσαν ανθρωπιστική βοήθεια κατά την περίοδο των 78 ημερών που βομβάρδιζαν το γιουγκοσλαβικό λαό, να πάρουν θέση τώρα για τη νέα επέμβαση που επιχειρούν οι ιμπεριαλιστές και να συμπαρασταθούν στο λαό της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας. Να «βομβαρδίσουμε» το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μας με τηλεγραφήματα καταγγελίας.

Σύνθημά μας, καταλήγουν, η δήλωση που έκανε στις 20/9/2000 ο πρέσβης της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Ντραγκομίρ Βουτσίτσεβιτς, στην Αθήνα: «Ο λαός της Γιουγκοσλαβίας δεν πουλιέται για μια χούφτα δολάρια».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, γγ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιωαννίνων, ο Πέτρος Γιωτόπουλος, γγ του Εργατικού Κέντρου της πόλης, ο Νίκος Χρύσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Γεωργία Λαδογιάννη, πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης, και η Μαίρη Παντελή, πρόεδρος των Φαρμακοποιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ