Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυβερνητικό παράρτημα

Γρηγοριάδης Κώστας

Βέβαια, τα παραπάνω, δεν ήταν τα μοναδικά παραδείγματα της βδομάδας. Τις ίδιες μέρες, ο κ. Ρέππας παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο, για την αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), το «χτύπημα» των «διαπλεκομένων» και την ενίσχυση της αντικειμενικής ενημέρωσης, όπως το διαφήμιζαν καιρό τώρα... Κι εκεί που όλοι περίμεναν τη δημιουργία μιας «ανεξάρτητης αρχής» με ουσιαστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες, το νομοσχέδιο μόνον αυτά δεν προβλέπει. Το νέο ΕΣΡ θα εκλέγεται από λίστα υποψηφίων που θα τη συγκροτεί ο υπουργός Τύπου, ενώ η εκλογή θα γίνεται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δηλαδή, από το κόμμα που πλειοψηφεί και, επομένως, την εκάστοτε κυβέρνηση. Θα έχουμε, δηλαδή, ένα ΕΣΡ, το οποίο θα είναι κυβερνητικό «παράρτημα».

Και όμως, ο κ. Ρέππας, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο, έκανε λόγο για την καθιέρωση «του πλέον προωθημένου θεσμικού πλαισίου της Ευρώπης», με το οποίο διασφαλίζεται η ανεξαρτησία και η αυτονομία του ΕΣΡ...

Προφανώς, η κυβέρνηση καταλαβαίνει την ανεξαρτησία και την αυτονομία, μόνο στα πλαίσια όσων συμφωνούν με τη λογική και την πολιτική της... Είναι μια... άποψη κι αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ