Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Ανάγκη η οργάνωση της παραγωγής με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Με αφορμή τη διακίνηση του μολυσμένου με ορυκτέλαιο ηλιέλαιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει:

«Η εκτεταμένη διασπορά στο εμπόριο και στην κατανάλωση του τοξικού ηλιέλαιου, αποδείχνει ότι η υγεία - διατροφή του ελληνικού λαού βρίσκεται στο έλεος των μονοπωλίων, που ελέγχουν την παραγωγή, την εισαγωγή, την εμπορία τροφίμων. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, έχει τεράστιες ευθύνες. Ο διακοσμητικός ρόλος του ΕΦΕΤ είναι επιλογή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επί 9 χρόνια μετά την ίδρυσή του συνεχίζει να λειτουργεί με τις μισές από τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, έχοντας μόνο 30% του προβλεπόμενου προσωπικού με ανεπαρκή και ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή.

Η αδυναμία του ΕΦΕΤ και των λεγόμενων συστημάτων αυτοελέγχου των βιομηχανιών να εντοπίσουν το εισαγόμενο επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο ηλιέλαιο, φανερώνει ότι αυτοί οι μηχανισμοί δε λειτουργούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά παρέχουν κάλυψη στις βιομηχανίες τροφίμων, τους δίνουν άλλοθι καθησυχάζοντας τα λαϊκά στρώματα από τα συνεχιζόμενα διατροφικά σκάνδαλα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συντονίσουν την πάλη τους, διεκδικώντας ουσιαστικό προληπτικό κρατικό έλεγχο σε όλες τις φάσεις της παραγωγής και της εμπορίας τροφίμων και παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων της νοθείας και της μόλυνσής τους. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι αυτός ο έλεγχος δεν μπορεί να εξαλείψει, αλλά μόνο να περιορίσει, τα επικίνδυνα προϊόντα. Για να αντιμετωπιστεί η διατροφική απειλή απαιτείται η κατάργηση των καπιταλιστικών μονοπωλίων στο χώρο των τροφίμων και της εμπορίας. Οργάνωση της παραγωγής με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι του κέρδους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ