Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΣΟΚ
Απαξιώνουν συνειδητά τον όμιλο της «Ολυμπιακής»

Ανακοίνωση - καταγγελία εκπροσώπων των Τεχνικών Ενώσεων της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Την πολιτική συρρίκνωσης και απαξίωσης του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) που εφάρμοσαν συστηματικά, τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς όφελος των ιδιωτικών ανταγωνιστριών εταιρειών, κατήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη οι εκπρόσωποι των τεχνικών ενώσεων ΟΑ. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν και στην εφαρμογή της «πολιτικής φιλελευθεροποίησης» του κλάδου των αερομεταφορών, επισημαίνοντας ότι τα άμεσα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι: Η απορύθμιση των κανόνων και η απελευθέρωση αεροπορικού έργου. Οι συνεργασίες - συγχωνεύσεις, με στόχο τη δημιουργία ισχυρών ομίλων. Η συμπίεση του κόστους εργασίας. Η ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας και των κανόνων ασφαλείας.

Οπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των τεχνικών ενώσεων, απόδειξη της βλαπτικής και απαξιωτικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ομίλου ΟΑ, είναι:

  • Η απώλεια του 50% της αγοράς, λόγω έλλειψης επενδύσεων σε αεροσκάφη και προσωπικό.
  • Η διευκόλυνση της ταυτόχρονης ανάπτυξης του κύριου εγχώριου ανταγωνιστή (σ.σ. «Aegean»), στον οποίο ουσιαστικά προσφέρθηκε το έργο της ΟΑ.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, εξαιτίας της πολιτικής συρρίκνωσης και απαξίωσης, από τον περασμένο Φλεβάρη έχουν ακυρωθεί 2.600 πτήσεις της ΟΑ, ενώ για πρώτη φορά φέτος, η εταιρεία θα μεταφέρει λιγότερους επιβάτες από την «Aegean». Λόγω τις έλλειψης αεροσκαφών (λείπουν έξι αεροσκάφη για την εκτέλεση του θερινού προγράμματος πτήσεων), μόνο το διάστημα 2 έως 6 Μάη 2008, ακυρώθηκαν 42 πτήσεις, γεγονός που πέραν των οικονομικών, πλήττει καίρια και την αξιοπιστία της εταιρείας. Για τις ενοικιάσεις αεροσκαφών, κατήγγειλαν ότι με τα μισθώματα που καταβλήθηκαν το 2007 στις εκμισθώτριες εταιρείες, η ΟΑ θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές, τέσσερα αεροσκάφη σαν και αυτά που ενοικίασε!

Καταλήγοντας οι εκπρόσωποι των τεχνικών, επισήμαναν ότι για να είναι βιώσιμος και κερδοφόρος ο όμιλος, απαιτείται μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική. Οσο απαξιώνεται και συρρικνώνεται, τόσο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς παραδίδεται στους ανταγωνιστές, τόσο πιο ζημιογόνος γίνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ