Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΤΟΕ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Πάρτε μέτρα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων

Από πρόσφατη κινητοποίηση των τραπεζοϋπαλλήλων
Από πρόσφατη κινητοποίηση των τραπεζοϋπαλλήλων
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τα μέτρα που πρόκειται να πάρουν για έναρξη των διαπραγματεύσεων για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΟΤΟΕ και ΕΕΤ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Εύα Μελά και Βέρα Νικολαΐδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι Κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Μέχρι και σήμερα μια σειρά από Τράπεζες αρνούνται να δώσουν εξουσιοδότηση, όπως προβλέπεται από το νόμο 1876/90 που μέχρι τώρα εφαρμόζεται, προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της ΟΤΟΕ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).

Το γεγονός ότι μια από αυτές τις Τράπεζες είναι η ΕΤΕ το ποσοστό της οποίας είναι καθοριστικό για τη συγκέντρωση του 70% που απαιτείται και που η διοίκησή της ουσιαστικά διορίζεται από την κυβέρνηση, δείχνει σαφώς την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και των τραπεζιτών να μην προχωρήσει η Κλαδική Σύμβαση.

Ενισχύει έτσι τα συμφέροντα των τραπεζών που ληστεύουν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες και αφήνουν στη μιζέρια τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτές. Πρόκειται για φαλκίδευση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η στάση αυτή είναι προπομπός για γενικότερη επίθεση κατά των συλλογικών συμβάσεων και για γενικότερες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων. Πρόκειται για πολιτικές που ξεκινούν από το Μάαστριχτ, τις αποφάσεις της Λισαβόνας και ενισχύονται παραπέρα με τη νέα Ευρωσυνθήκη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε η Διοίκηση της ΕΤΕ να προχωρήσει στην εξουσιοδότηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ