Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ
Καλλιεργούμε το ριζοσπαστισμό των γυναικών

Σε εκδήλωση της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Κρατώντας από το χέρι τα μικρά παιδιά τους, δεκάδες γυναίκες από το χώρο των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων που πλήττονται καίρια από την αντιλαϊκή πολιτική, την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, την τετράωρη απασχόληση, το Ασφαλιστικό, συμμετείχαν στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90χρονα του Κόμματος. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ και ο αγώνας των γυναικών για ισοτιμία».

Αναλύοντας διεξοδικά την πρόταση του ΚΚΕ, η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ, τόνισε πως «αυτή η πρότασή μας, πρόταση αγώνα, συμμαχίας και εξουσίας, βοηθάει τις γυναίκες γιατί πρώτα από όλα καλλιεργεί το έδαφος της αντίστασης, της ρήξης. Καλλιεργεί δηλαδή ένα ριζοσπαστισμό που δε σημαίνει ότι θα επηρεάσει αυτόματα τις γυναίκες, αλλά είναι το καλύτερο έδαφος για να αναπτυχθεί και ο ριζοσπαστισμός των γυναικών».

Επιπλέον, πρόσθεσε, αυτό που λέμε κοινωνική ιδιοκτησία, η πάλη κατά της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης, δημιουργεί επίσης ένα έδαφος και στον τομέα των ιδεών και της πράξης να μην μπορεί να έχει πέραση αυτό που λέμε η γυναίκα είναι σε διπλή εκμεταλλευτική θέση. Οταν διακηρύσσεις την ισότητα των ανθρώπων, αλλά τη διακηρύσσεις με μέτρα οικονομικά και με βαθύτερα μέτρα, δε θα εξαλειφθούν οι νοοτροπίες και οι συνήθειες, αλλά από καλύτερες θέσεις μπορείς να αντιπαλέψεις τη διπλή καταπίεση της γυναίκας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Ελπίδα Παντελάκη, γραμματέας της ΚΟ Πειραιά, και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος γύρω από τα προβλήματα των γυναικών και τις θέσεις του ΚΚΕ. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο του Βλ. Μαγιακόφσκι «Μυστήριο Μπουφ», από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ