Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις ζημιές από την πώληση του ΟΤΕ επικεντρώνει το ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην υπόθεση του ΟΤΕ, ανέφερε ότι «υπάρχει μεσολαβητής ο οποίος κέρδισε, ενώ το δημόσιο ζημιώθηκε» και πρόσθεσε ότι στη συμφωνία για την πώληση του 20% της MIG στη «Deutsche Telekom» εγγυητής ήταν το ελληνικό δημόσιο και η σχέση ήταν τριμερής και όχι διμερής, μεταξύ MIG και DT, όπως επιχειρείται να εμφανιστεί. «Η Deutsche Telekom συμφώνησε ν' αγοράσει το 20% της MIG, μόνον εφ' όσον είχε συμφωνήσει το Ελληνικό Δημόσιο να της δώσει τον έλεγχο στον ΟΤΕ», δήλωσε ο ίδιος. «Πιστεύουμε», κατέληξε ο Γ. Παπακωνσταντίνου «ότι είναι μια διαδικασία, η οποία επιφέρει ζημιές στο Ελληνικό Δημόσιο».

Στο μεταξύ ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Ραγκούσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στην απαράδεκτη κίνηση του μεγαλοεπιχειρηματία να καταθέσει αγωγή εναντίον του Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν ασχολείται με τον κ. Βγενόπουλο».

Ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα θέματα», υποστήριξε ότι ασχολείται «με το γεγονός ότι η χώρα έχει παραδοθεί στους μεσάζοντες που κερδοσκοπούν και αισχροκερδούν», όπως όταν «εκποιείται η περιουσία του ελληνικού λαού και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, όπως ο ΟΤΕ». Ο ίδιος απέδωσε αυτή την κατάσταση στην «κυβέρνηση Καραμανλή», αποφεύγοντας φυσικά να θίξει ότι η διεύρυνση της κερδοφορίας των καπιταλιστών στηρίζεται ακριβώς στην πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους το 20σέλιδο κείμενο της αγωγής του Α. Βγενόπουλου κατά του Γ. Παπανδρέου, το οποίο κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προχτές το βράδυ.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για «το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε μία βιομηχανία αγωγών επιχειρηματιών κατά πολιτικών που ασκούν κριτική», παρέπεμψε στη δήλωσή του της 11ης Απρίλη, αναφέροντας ότι «δε συμμερίζεται τέτοιες πρακτικές, με αγωγές εναντίον πολιτικών αρχηγών που ασκούν κριτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ