Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργανωμένη ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ από το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα

Κόντρα στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ/ΠΑΣΟΚ - πλουτοκρατίας, προβάλλει η ανάγκη διεκδίκησης ενός πανεπιστημίου δημόσιου, δωρεάν, σε μια οικονομία που θα αναπτύσσεται σε όφελος των λαϊκών αναγκών

  • Εμμένει στην ολομέτωπη επίθεση στην Παιδεία η κυβέρνηση, προτάσσοντας την εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, την προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, συνδέοντας τόσο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και την «ιδιωτικοποίηση» των δημοσίων με χορηγούς.
  • Στην ίδια λογική και ο Ε. Βενιζέλος τονίζοντας ότι μπορεί χωρίς αναθεώρηση του άρθρου 16 να γίνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δείχνοντας ταυτόχρονα τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, με κάλεσμα συστράτευσης «στη διασφάλιση ομαλής διεξαγωγής των πρυτανικών εκλογών».
  • Διάφοροι πανεπιστημιακοί - υπερασπιστές των αναδιαρθρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ,(ΑΡΜΕ, παράταξη της ΑΡΣΗ), με αρθρογραφία δηλώνουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται στα ιδρύματα και οι απερχόμενες πρυτανικές αρχές, που διοργανώνουν την εκλογική διαδικασία, πρέπει να σημάνουν συναγερμό για τη διεξαγωγή τους.
  • Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, οι φοιτητές και οι σπουδαστές να αντιπαραθέσουν τη μαζική, αγωνιστική τους δράση, μέσα στα ιδρύματα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές και τα μέσα, με μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και στο συλλαλητήριο στις 23 Μάη.

ΣΕΛ.  10  -  12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ