Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΖΟΓΛΩΠΙ

Ανηφόρισαν το μονοπάτι που οδηγεί στον Αϊ - Λια στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας, στον «ιερό για μας τους κομμουνιστές τόπο», για να τιμήσουν τον σύντροφο Χαρίλαο, για να τιμήσουν και να γιορτάσουν τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, με το οποίο ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη η ζωή του. Χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, αγωνιστές, άνθρωποι κάθε ηλικίας από κάθε σημείο της χώρας, ταξίδεψαν και ήταν παρόντες, στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκδήλωση αφιερωμένη στον Χαρίλαο Φλωράκη στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος.

«Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που "έφυγε" ο Καπετάν Γιώτης. Είναι όμως σα να μην έχει λείψει ούτε μια μέρα», έλεγαν πολλοί με συγκίνηση, αλλά και ένα αχνό χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Εσμιξαν την Κυριακή το πρωί στον Αϊ - Λια. Κοντοστάθηκαν στον λιτό του τάφο, όπου αναγράφεται «Οι ζευγάδες φεύγουν, μα η σπορά μένει...» και ψιθύρισαν ο καθένας με τον τρόπο του: «Δε σε ξεχνούμε, σύντροφε. Συνεχίζουμε και εμμένουμε». Τίποτα δε θύμιζε ένα «τυπικό μνημόσυνο». Ηταν τιμή στο Κόμμα, που, με τη συμβολή και του Χαρίλαου Φλωράκη, στέκει γερό μέχρι σήμερα, αρνούμενο πεισματικά να υπογράψει «δήλωση μετανοίας στην εγχώρια και διεθνή αστική τάξη». Ηταν υπόσχεση στον πολυαγαπημένο σύντροφο, αλλά και σε όλους όσοι έζησαν και πέθαναν σαν κομμουνιστές, ότι πλησιάζει ο καιρός που η ανθρωπότητα θα περάσει στο βασίλειο της ελευθερίας, που θα στεριώσει μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και ο δήμαρχος Ιτάμου, Βασίλης Τσαντήλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ