Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να μπει τέλος στη διαλυτική κατάσταση στο κίνημα

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση, ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου για τα κυβερνητικά προγράμματα της ανήλικης ανασφάλιστης εργασίας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι νόμοι που εφαρμόζονται αλλά και αυτά που έρχονται, είναι η πλήρης παράδοση του εκπαιδευτικού συστήματος - και πιο συγκεκριμένα της Ανώτατης Εκπαίδευσης - στις επιχειρήσεις, στα μονοπωλιακά συγκροτήματα, στις εταιρείες. Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή».

Πρόσθεσε ότι αυτήν την πολιτική επιδιώκουν να τη νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού, προβάλλοντας στο Πανεπιστήμιο εικόνες χάους, βιβλικής καταστροφής και ισχυριζόμενοι παράλληλα ότι είναι «λύτρωση» το να παραδοθεί η δημόσια εκπαίδευση στις επιχειρήσεις. «Θέλει η κυβέρνηση μέσα από αυτήν την κατάσταση να δικαιολογήσει και την ένταση της κρατικής καταστολής απέναντι στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, να πάρει απέναντι στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα τη ρεβάνς, να το αμαυρώσει στη συνείδηση του λαού», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης.

Κάλεσε δε τους φοιτητές και σπουδαστές, τους πανεπιστημιακούς, όλο το λαό να «μπουν μπροστά για να ανατραπεί η πολιτική που αυτή τη στιγμή υλοποιείται στα Πανεπιστήμια», τονίζοντας ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν «για να αντιμετωπιστούν και να σαρωθούν αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα που υπάρχουν στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα με την ευθύνη των παρατάξεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στα Πανεπιστήμια. Αυτή η διαλυτική κατάσταση που λέει ότι δεν υπάρχει πανελλαδική οργάνωση, δεν υπάρχουν φοιτητικοί σύλλογοι, δεν υπάρχουν διοικητικά συμβούλια, δεν υπάρχει τίποτα. Μάλιστα, η παράταξη που στηρίζει η ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, η Πανσπουδαστική, πήρε το προηγούμενο διάστημα μια πολύ σοβαρή πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Πήρε την πρωτοβουλία, για παράδειγμα, για τη συγκρότηση ΕΦΕΕ. Στις 23 του μήνα ήταν να πραγματοποιηθούν τα συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ. Οι μόνοι αντιπρόσωποι που βρίσκονταν στο χώρο που ήταν να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο, ήταν μόνο οι αντιπρόσωποι που είχαν εκλεγεί από την Πανσπουδαστική. Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ βρίσκονταν σε εκδρομές στη Μύκονο, οι αντιπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ κυνηγούσαν κάλπες και έδιναν κάλυψη σε αυτή την επιχείρηση προβοκάτσιας από την πλευρά της κυβέρνησης», είπε και κατέληξε: «Εμείς σε αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα θα παλέψουμε να μπει ένα τέλος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι φοιτητές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους (2009-10-17 00:00:00.0)
Σταθμός για τους αγώνες και το κίνημα (2002-04-16 00:00:00.0)
Μεγάλη συσπείρωση στα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο (2001-03-27 00:00:00.0)
Με δυνατή Πανσπουδαστική για την αντεπίθεση (1998-05-09 00:00:00.0)
"Ενωτικά - αγωνιστικά στην αντεπίθεση" (1998-03-12 00:00:00.0)
Να αναδειχτούν οι πραγματικοί ένοχοι των προβλημάτων (1997-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ