Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 63
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ζήμενς»

Και φριτέζες έχουμε. Και ψυγεία έχουμε (εκείνα τα «βαθιάς καταψύξεως»). Και φούρνους μικροκυμάτων έχουμε. Και τηλεπικοινωνιακά κέντρα έχουμε. Και πλυντήρια έχουμε (από αυτά κι αν έχουμε!). Ειδικά τα πλυντήρια, εκτός από το πλύσιμο εγγυώνται και το τέλειο... ξέπλυμα (προσοχή στα απορρυπαντικά: όσοι ξέρουν συνιστούν εκείνα με τους μπλε και πράσινους κόκκους...).

*

Η υπόθεση με τη «Ζήμενς» εξελίσσεται με τον τρόπο που αρμόζει σ' ένα πολιτικό σύστημα που συνηθίζει να δείχνει συγκαταβατικότητα σε όσους «κάνουν δωράκια στον εαυτό τους» (κατά την αθάνατη ρήση του Αντρέα Παπανδρέου). Εν ολίγοις, ξέραμε ότι επρόκειτο για ένα σύστημα βουτηγμένο στη λαμογιά και στη διαπλοκή. Το νεότερο στοιχείο είναι ότι ούτε καν στη διαπλοκή, ούτε καν στη λαμογιά, μπορούν να διατηρήσουν ένα κάποιο «επίπεδο». Και 'κεί ξεπεσμένοι είναι, και 'κεί ξιπασμένοι είναι.

*

Ωστόσο, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από όσους διοχετεύουν επιλεκτικά στοιχεία ή «στοιχεία» για τις μίζες της «Ζήμενς», να εκτονωθεί το ενδιαφέρον για το φαγοπότι είτε σε μια ιστορία για τα κατσαρολικά του τάδε ταγού, είτε σε μια ιστορία για τα αναψυκτικά του δείνα συνεδρίου της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, είτε σε μια επιχείρηση εσωκομματικών «διευθετήσεων», ο ελληνικός λαός - καθ' ότι αυτός τελικά τα έχει πληρώσει - δικαιούται να επιμένει να μάθει την ουσία.

Η ουσία, προφανώς, δεν περιορίζεται στις μαύρες ή αθώες δοσοληψίες για τα κουζινικά του ενός ή για τα τεντζερικά του άλλου. Αφορά - για να μην ξεχνιόμαστε - στις μαύρες τρύπες των πολλών (μα πολλών) εκατομμυρίων που ακούγονται για προμήθειες του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, του στρατού, των Ολυμπιακών Αγώνων κλπ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ