Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΟΙΝΙΑ
Να μη δοθεί σε επιχειρηματίες

Στην παραλία του Σχοινιά, μία από τις τελευταίες «ελεύθερες» της Αττικής και η οποία έχει μπει εδώ και καιρό στο «μάτι» μεγαλοεπιχειρηματιών, βρέθηκε προχτές το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Γιάννη Γκιόκα. Εκεί, συνομίλησαν με τους λουόμενους, που για ακόμα μία Κυριακή είχαν γεμίσει τον κόλπο.

Οι λουόμενοι άκουγαν με προσοχή τα μέλη του Κόμματος που μιλούσαν σχετικά με την ανάγκη για ελεύθερες παραλίες, στις οποίες οι εργαζόμενοι δε θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους. Μια ανάγκη την οποία την έχουν όλοι ανεξαιρέτως, μετανάστες και Ελληνες και που πλέον έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα. Και σχεδόν όλοι, συμφώνησαν πως η κατάσταση πια, έχει φτάσει στο απροχώρητο και για το λόγο αυτό κάνουν περισσότερα από 40 χιλιόμετρα προκειμένου να μην πληρώσουν τα αυτονόητα. Το μπάνιο και την παραλία.

Αλλωστε, είναι γνωστές οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης τόσο για την παραλία του Σχοινιά, όσο και για όλο το παραλιακό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ραφήνα έως και τον Μαραθώνα. Σημειώνεται ότι πριν από περίπου 20 μέρες, υπήρξε συνάντηση με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Πέτρου Δούκα με, μεταξύ άλλων, τον νομάρχη Αν. Αττικής, τους δημάρχους των παραπάνω περιοχών, εκπροσώπους του ΕΟΤ και της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου που συμφώνησαν με τη δημιουργία τουριστικού καταφυγίου στο Μαραθώνα.

Για την εξέλιξη αυτή, όπως σημειώνεται και στο φύλλο του «Ρ» της Κυριακής, ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής Νίκος Στεφανίδης, είχε τονίσει: «θα έχουμε ένα παραλιακό μέτωπο από τη Ραφήνα μέχρι τον κόλπο της Κυνοσούρας, μια αποκλεισμένη παραλιακή ζώνη όχι μόνο για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου που σήμερα κολυμπούν ελεύθερα στα νερά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ