Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
(Κατα)δίκες - «εξπρές»!

Ας αφήσουμε κατά μέρος την άθλια τακτική των τροπολογιών με την οποία οι κυβερνώντες νομοθετούν στο άψε - σβήσε και χωρίς «περιττές» κουβέντες. Ας πάμε στην ουσία: Η κυβέρνηση προωθεί διάταξη βάσει της οποίας όταν ένα δικαστήριο κάνει το (σπάνιο) «λάθος» και αποφασίζει ότι μια απεργιακή κινητοποίηση είναι νόμιμη, τότε η έφεση των εργοδοτών θα εκδικάζεται εντός 48 ωρών και με διορισμένη σύνθεση του δικαστηρίου!

Δηλαδή σε μια χώρα που όπως όλα δείχνουν η υπόθεση της «Ζήμενς» θα μακροημερεύσει, που για το «Σαμίνα» χρειάστηκαν πέντε περίπου χρόνια δικαστικών περιδινήσεων, που για τη «Ρικομέξ» η δίκη κράτησε περίπου μια δεκαετία, που για τους 6 νεκρούς εργάτες στην Κόρινθο τα δικαστήρια εξέταζαν την υπόθεση για περίπου μια πενταετία, σε μια χώρα που αποτελεί καθεστώς το χρονοβόρο και μακρόσυρτο των δικαστικών διαδικασιών, από τις υποκλοπές και τις απαγωγές Πακιστανών μέχρι το «Δύστος» και το «παραδικαστικό»,

ειδικά σε ό,τι αφορά τους εργάτες και του δικαιώματός τους στην απεργία, η Δικαιοσύνη δε θα είναι μόνο «τυφλή», αλλά και η ρομφαία της θα επιλαμβάνεται σε χρόνο «dt»!

Πρόκειται για πλήρη εφαρμογή της περιλάλητης αρχής περί του «ανεξάρτητου» των εξουσιών! Η εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση της ΝΔ) εισάγει στο νομοθετικό σώμα (κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ) νομοθετική διάταξη με την οποία η «τυφλή» δικαιοσύνη θα εφαρμόζει συνοπτικές διαδικασίες καταδίκης των εργαζομένων που έχουν το «θράσος» να διεκδικούν αιτήματα προς τα οποία εναντιώνεται η εκτελεστική εξουσία (η κυβέρνηση της ΝΔ)! Η αρχή «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη» σε όλη του την κυνική εκδήλωση, χωρίς περιστροφές και χωρίς προσχήματα, με διαδικασίες «εξπρές» και με δικαστές διορισμένους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ