Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση να πάρει θέση

Την έκφραση αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς, που κρατούνται παράνομα στις ΗΠΑ, ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής προς την υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι «στις 4 Ιούνη 2008, το Εφετείο της Ατλάντα των ΗΠΑ επικύρωσε την καταδίκη των 5 Κουβανών Ραμόν Λαμπανίνιο, Φερνάντο Γκονζάλες, Αντόνιο Γκερέρο, Χεράρδο Ερνάντες και Ρενέ Γκονζάλες, στη βάση ενός χαλκευμένου κατηγορητηρίου περί "κατασκοπίας" και εικασιών περί "συνωμοσίας" που έχουν καταρρεύσει πλήρως.

Η όλη υπόθεση, οι σκανδαλώδεις συνθήκες κράτησής τους, η παραβίαση βασικών δικαιωμάτων τους, έχουν απασχολήσει τη διεθνή κοινή γνώμη και τον Τύπο. Την απελευθέρωσή τους ζήτησε από το 2005 η ομάδα εργασίας του ΟΗΕ για τις αυθαίρετες κρατήσεις, ενώ με πολιτική παρέμβαση ανατράπηκε ομόφωνη απόφαση Εφετείου του Μάη του 2005 που ζητούσε νέα δίκη».

Και η υπουργός Εξωτερικών ερωτάται: «Τι θα πράξει η κυβέρνηση, προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της για τη διασφάλιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των 5 Κουβανών κρατουμένων και να στηρίξει έμπρακτα το δίκαιο αίτημα για την άμεση απελευθέρωσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ