Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Προετοιμάζουν κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Αγωνιστικά απαντούν, για άλλη μια φορά, φοιτητές και σπουδαστές στην επίθεση της κυβέρνησης στην ανώτατη εκπαίδευση, στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου και τη μεθόδευση αναγνώρισης των ΚΕΣ. Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Κρήτης, μαζί με αντιπροσώπους διοικητικών συμβουλίων από συλλόγους και άλλων περιοχών κινητοποιούνται το Σάββατο 14 Ιούνη, στις 11 το πρωί, στο χώρο όπου θα διεξάγεται η Σύνοδος Πρυτάνεων στα Χανιά, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Ευ. Στυλιανίδη. Αμέσως μετά, οι φοιτητές και σπουδαστές θα κάνουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων.

Η πρωτοβουλία για τις κινητοποιήσεις στην Κρήτη ανήκει στην Πανσπουδαστική ΚΣ, εκπρόσωποι της οποίας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη, στα Χανιά.

Αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις στην Κρήτη έχουν πάρει οι σύλλογοι Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Ψυχολογίας και Φιλοσοφικής (Ρεθύμνου), οι σύλλογοι Ρεθύμνου και Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης και ο σύλλογος ΣΤΕΦ του ΤΕΙ (Ηράκλειο). Πέρα από τους συλλόγους της Κρήτης, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και οι σύλλογοι Φυσικού Αθήνας, Γεωλογικού Θεσσαλονίκης και Εστίας Πάτρας.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους στην Κρήτη, οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι προγραμματίζουν ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη, στο Ηράκλειο, στο χώρο όπου θα διεξάγεται η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, παρουσία και πάλι του υπουργού Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ