Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα δεν ποινικοποιείται

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά με την καταδίκη του δημάρχου, του αντιδημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας για την απενεργοποίηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά που καταδικάζει σε 7μηνη φυλάκιση με αναστολή τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας, οι οποίοι τέθηκαν επικεφαλής κινητοποίησης κατοίκων του δήμου τους και απενεργοποίησαν κεραία κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, καταδικάστηκαν και τρεις εργαζόμενοι του Δήμου της Νίκαιας, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Ο δήμαρχος, τα άλλα στελέχη και οι εργαζόμενοι του Δήμου της Νίκαιας έκαναν το καθήκον τους. Προστάτευσαν αγωνιστικά και στην πράξη την υγεία των κατοίκων από την αυθαιρεσία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων που λυμαίνονται το χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Και αυτή η δικαστική απόφαση εντάσσεται στην κλιμάκωση του αυταρχισμού, μέσω του οποίου η κυβέρνηση επιδιώκει να κάμψει τις λαϊκές αντιστάσεις στα συμφέροντα των πολυεθνικών και στην αντιλαϊκή πολιτική γενικότερα. Η πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα δεν ποινικοποιείται. Η απόφαση είναι παράνομη στη λαϊκή συνείδηση και πρέπει να καταδικαστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ