Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση για τα αεροπλάνα του ΕΚΑΒ

Ακατάλληλα προς χρήση είναι δύο αεροσκάφη του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) που η αγορά τους έγινε με καθυστέρηση πέντε χρόνων και στοίχισαν στο ελληνικό δημόσιο 6 δισ. δραχμές, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο.

Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αλέκο Παπαδόπουλο, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Λιάνα Κανέλλη και Παναγιώτης Κοσιώνης.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα αεροσκάφη είναι ακατάλληλα για χρήση από το ΕΚΑΒ, γιατί δεν είναι δυνατή η είσοδος φορείων μέσα σ' αυτά, άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ασθενών, ενώ ο εσωτερικός τους χώρος δεν επιτρέπει την παροχή των απαιτούμενων ιατρικών υπηρεσιών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας, αν πράγματι έτσι έχουν τα γεγονότα με τα δυο αεροσκάφη, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την απόδοση των ευθυνών στους υπευθύνους για την προμήθεια των συγκεκριμένων αεροσκαφών, ποιος θα πληρώσει τα 6 δισ. δραχμές που δαπανήθηκαν για την αγορά των ακατάλληλων αεροσκαφών, αλλά και πώς και πότε σκοπεύει να προμηθεύσει στο ΕΚΑΒ τα κατάλληλα αεροσκάφη για τη μεταφορά ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ