Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μοίρασε υποσχέσεις ο υφυπουργός

Μέσα από συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκίνησε χτες ο υφυπουργός Παιδείας και το κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων που τον συνοδεύει, την επιχείρηση καταγραφής των αναγκών του νομού Θεσσαλονίκης στον τομέα της σχολικής στέγης και την κατάρτιση του πενταετούς προγράμματος έργων. Ανάγκες που εδώ και μήνες έχουν προσδιοριστεί από τη Νομαρχία, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα και αφορούν στην έλλειψη τουλάχιστον 2.500 αιθουσών και δεκάδων σύγχρονων σχολικών μονάδων. Ανάγκες που έχουν εκτιμηθεί πως σε κόστος προσεγγίζουν τα 70 δισ. δραχμές.

Αυτός, όμως, φαίνεται πως είναι ένας από τους στόχους του υπουργείου, πέρα από το να μοιράσει ανέξοδες ελπίδες για επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης, να κόψει και να ράψει τις ανάγκες στα μέτρα της πολιτικής εγκατάλειψης της εκπαίδευσης. «Εγώ δε θεωρώ το κονδύλιο των 70 δισ., πριν ολοκληρωθεί η παρουσία και επεξεργασία των τεσσάρων ημερών, ότι είναι ένα κονδύλιο προσανατολισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φ. Πετσάλνικος. Και διευκρίνισε πως θα περιμένει την εξαγωγή των «ασφαλών συμπερασμάτων από τον ΟΣΚ».

Σε ρόλο πυροσβέστη για την οργή που προκαλεί η πολιτική εμπαιγμού της κυβέρνησης, εμφανίστηκε από τη μεριά του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, όταν προσπάθησε να προβάλει ως σημαντικό το έργο του υπουργείου, δηλώνοντας πως «δεν πρέπει να αγνοούμε πως την τελευταία πενταετία κατασκευάστηκαν 1.400 νέες σχολικές αίθουσες στο νομό». Βέβαια, ο κ. νομάρχης παρέλειψε να αναφέρει πως το «σημαντικό αυτό έργο» το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί τις ελλείψεις εδώ και χρόνια στις 2.500 αίθουσες, καθώς και τη σταδιακή ετήσια μείωση του προϋπολογισμού της Νομαρχίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής στέγης, που φέτος έφτασε να πέσει στα 2 δισ., ενώ την ίδια ώρα οι ανάγκες εξόδων (τριμήνου) συντήρησης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων έχουν αυξηθεί κατά 25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ