Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ - «ΠΕΤΑΛΟ» ΜΑΛΙΑΚΟΥ
Παραμένει «λαιμητόμος» για χάρη των ιδιωτών!

Κινητοποιήσεις με στόχο την αναβάθμιση αυτού του παρατημένου τμήματος της Εθνικής Οδού ξεκινά ο Δήμος Λαμίας

Το λεγόμενο πέταλο του Μαλιακού, το τμήμα δηλαδή της Εθνικής Οδού από τον Αγιο Κωνσταντίνο ως την Πελασγία, συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων, θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου, που στοιχίζει τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας κάθε χρόνο, εξαιτίας των πολλών τροχαίων δυστυχημάτων που συμβαίνουν.

Κι όμως αυτόν το δρόμο - «λαιμητόμο» η κυβέρνηση σκόπιμα δεν αναβαθμίζει για να μη λειτουργεί ανταγωνιστικά με τη ζεύξη του Μαλιακού που πρόκειται να κατασκευάσουν και να εκμεταλλεύονται για δεκαετίες οι ιδιώτες! Τη σοβαρή αυτή καταγγελία έκανε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Λαμίας Γ. Κοτρωνιάς, ο οποίος προανήγγειλε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει αύριο ως μοναδικό θέμα θα έχει την έλλειψη σχεδιασμού και εκτέλεσης έργων υποδομής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού. Μάλιστα, όπως δήλωσε, το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν αποκλείεται να καταφύγει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως αποκλεισμούς δρόμων κ.ά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, στο συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού από το 1993 μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί 66 θανατηφόρα τροχαία, 51 σοβαρά και 113 ελαφρά τροχαία, που έχουν επιφέρει 91 νεκρούς, 102 βαριά και 339 ελαφρά τραυματισμένους. Μόνο φέτος από τις αρχές του χρόνου - και παρότι η Τροχαία έχει εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα μεγαλύτερης αστυνόμευσης της περιοχής - έχουν σημειωθεί 12 τροχαία δυστυχήματα, που έχουν επιφέρει 12 νεκρούς, 15 σοβαρά τραυματίες και 27 ελαφρά τραυματίες.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαμίας και στις 28 Φλεβάρη είχε συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα και εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα που κοινοποιήθηκε στους εκπροσώπους του επίσημου κράτους, «αλλά μέχρι σήμερα όλοι κωφεύουν παρά την εκατόμβη των αθώων θυμάτων που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά στο τμήμα αυτό του εθνικού δρόμου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ