Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία για το κτήμα ΘΩΝ

Σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα, ώρα 7 μ.μ., στη συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Λ. Κηφισίας, οι κάτοικοι των Ανω Αμπελοκήπων. Με την κίνησή τους αυτή, εντείνουν τον αγώνα για τη σωτηρία του κτήματος ΘΩΝ, ενάντια στην προσπάθεια τσιμεντοποίησης ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της περιοχής.

Το κτήμα του ΘΩΝ, που βρίσκεται στην καρδιά των Αμπελοκήπων, απειλείται με νέο μεγαθήριο από τον μεγαλοεργολάβο Μπ. Βωβό. Αλλωστε, ο εν λόγω επιχειρηματίας - με την ανοχή του δήμου και της κυβέρνησης - έχει ήδη τσιμεντοποιήσει τα μισά από τα οχτώ, συνολικά, στρέμματα του κτήματος. Με πρόσφατη απόφασή της, η δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων, δίνει, ουσιαστικά, τη δυνατότητα στον Μπ. Βωβό να χτίσει και άλλο ένα χώρο περίπου δύο στρεμμάτων.

Οι κάτοικοι αγωνίζονται ώστε τα εναπομείναντα τέσσερα στρέμματα του χώρου να απαλλοτριωθούν και να αξιοποιηθούν ως λειτουργικό πράσινο, πράγμα που αποτελεί μεγάλη ανάγκη για την περιοχή τους, όπου πλέον τα πάντα έχουν τσιμεντοποιηθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα και παρά τις εξαγγελίες τους και τις φραστικές τους αντιπαραθέσεις, τόσο ο Δήμος Αθηναίων, όσο και το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν κάνουν τίποτε για τη σωτηρία του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ