Τετάρτη 18 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγχαρητήριο μήνυμα στη Νεολαία «Κόνολι» Ιρλανδίας

Συγχαρητήριο μήνυμα προς το Κίνημα Νεολαίας «Τζέιμς Κόνολι», που παίρνει το όνομά του από τον μεγάλο Ιρλανδό σοσιαλιστή επαναστάτη της Πρώτης Διεθνούς, απέστειλε εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Γραμματέας του Γιάννης Πρωτούλης. Σε αυτό σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι, δεχτείτε τα πιο θερμά συγχαρητήριά μας γι' αυτήν τη σημαντική νίκη του "ΟΧΙ" στη Συνθήκη της Λισαβόνας στο δημοψήφισμα στη χώρα σας. Η ιρλανδική εργατική τάξη και η νεολαία έστειλαν ένα αποφασιστικό "ΟΧΙ" στην Ευρωσυνθήκη. Σας συγχαίρουμε για τη σκληρή μάχη που δώσατε και για τη συμβολή της Νεολαίας σας για την επίτευξη του συγκεκριμένου αποτελέσματος, ιδιαίτερα στη νεολαία.

Αυτό το αποτέλεσμα έχει τεράστια απήχηση όχι μόνο στην Ιρλανδία αλλά και σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Δίνει μια απάντηση στην ΕΕ και στις κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις - όπως και στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, στην Ελλάδα - σε όλους αυτούς που παρουσιάζουν το "Ιρλανδικό θαύμα", ως τον παράδεισο και το μοντέλο στην ΕΕ.

Ο ιρλανδικός λαός, με την απόρριψη της ονομαζόμενης Ευρωσυνθήκης, δηλ. της Συμφωνίας της Λισαβόνας, κατάφερε να στείλει ένα μήνυμα ανυπακοής στις ιμπεριαλιστικές εντολές και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, παρ' όλες τις απειλές και τις πιέσεις που του ασκήθηκαν. Αυτό το "ΟΧΙ" περικλείει μια πολύ σημαντική δυναμική για την κλιμάκωση του αγώνα της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τον περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων, τον παραπέρα περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την επιβολή της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ.

Η μεγάλη σας επιτυχία μάς δίνει μεγαλύτερο κουράγιο για τους καθημερινούς μας αγώνες ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και μας εμπνέει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες στην Ελλάδα παρά την πρόσφατη επικύρωση της Ευρωσυνθήκης στην ελληνική Βουλή, ώστε να πετύχουμε επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, για να εκφραστεί η διπλή απόρριψη στη Συνθήκη της Λισαβόνας και την ΕΕ. Το "ΟΧΙ" της ιρλανδικής εργατικής τάξης και της νεολαίας και ο σπουδαίος σας αγώνας, αποδεικνύει στην πράξη ότι ο δρόμος της ΕΕ δεν είναι ο μοναδικός και ότι ο λαός και η νεολαία δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ