Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Πρότυπο δημοκρατίας» τη θεωρούν οι ΗΠΑ

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.--

Στήριξη των ΗΠΑ προς το τουρκικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ήταν η ομιλία της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, η οποία υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει «τη δημοκρατία, τις μεταρρυθμίσεις και τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους», προσθέτοντας ότι «οι θρησκευόμενοι πολίτες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Τουρκίας».

Ακόμα, στην ομιλία της η Κ. Ράις αναφέρθηκε στις «σημαντικές προσπάθειες» του κυβερνώντος κόμματος «για τον εκδημοκρατισμό της χώρας», αλλά και στη βοήθεια που έχει προσφέρει το ΑΚΡ στα στρώματα του πληθυσμού με χαμηλό εισόδημα και στους θρησκευόμενους», απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στην ΕΕ να είναι «δίκαιη σε ό,τι αφορά την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια», χαρακτηρίζοντας την Τουρκία «χώρα - πρότυπο δημοκρατίας στην ευρύτερη περιφέρεια της Μ. Ανατολής».

Στο μεταξύ, η Κρατική Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ), συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 35 εταιρειών που θα αποκτήσουν άδεια για την αναζήτηση πετρελαίων στο Ιράκ.

  • Δεκατρείς Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε στρατιωτική μονάδα στην επαρχία Γκαζιαντέπ στη νότια Τουρκία, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, ενώ εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν σε σύγκρουση αμαξοστοιχίας με μίνιμπας στην πόλη Νουρντάγκι, στην ίδια επαρχία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ