Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΠΟΛ ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ
Λονδίνο - Μπράιτον

Καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα χαλαρωτικό. Η ταινία είναι πολύ σκληρή. Παρότι στο τέλος φάνηκε διστακτική για να ολοκληρώσει τον απόλυτο ρεαλισμό της. Θα σας κάνει, οπωσδήποτε, να φρίξετε. Ιδιαίτερα αν γνωρίζετε τις πληγές του Λονδίνου (και της κάθε μεγαλούπολης, τελικά).

Ενα κοριτσάκι φεύγει από το διαλυμένο σπίτι του. Είναι μόλις δώδεκα ετών. Ενας νταβατζής υποχρεώνει μια πόρνη να βγει προς άγρα μιας νεαρής ψυχής για να την προσφέρει σε έναν πλούσιο κύριο, ο οποίος θέλει να ξύσει πάνω στο τρυφερό κορμάκι της τα βρόμικα νύχια του. Η πράξη κάπου στραβώνει. Το κοριτσάκι και η πόρνη, που τρέχει σε βοήθεια του, σκοτώνουν τον χυδαίο παιδεραστή. Ο γιος του θύματος θέλει να πάρει εκδίκηση. Η πόρνη βουτάει τη μικρή και τρέχουν (στο Μπράιτον) για να σωθούν!

Από το πρώτο πλάνο μέχρι το τελευταίο ένα διαρκές αγκομαχητό! Και μέσα στο απόλυτο σάπιο δυο ψυχές, η πόρνη και η μικρή, πιασμένη η μια από την άλλη, αγωνίζονται να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από αυτές! Μπορεί σε κάποιους η ταινία του Πολ Αντριου Γουίλιαμς να φανεί μελό. Εμένα πάντως μου φάνηκε απολύτως αληθινή. Η Κουμουνδούρου απέχει μόλις δυο λεπτά από την Ομόνοια. Στην Κουμουνδούρου πουλιούνται μικρές ψυχές για να φαγωθούν από σάπια δόντια. Και, επίσης, η πορνεία είναι η τέταρτη «βιομηχανία» στον κόσμο. Εικόνα σου είναι (η πορνεία, η παιδεραστία κλπ) κοινωνία και σου μοιάζει!

Παίζουν: Λόρεν Στάνλεϊ, Τζόνι Χάρις, Αλεξάντερ Μόρτον, Ντέιβιντ Κίλινγκ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ