Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
παίζονται ακόμα

«Τα Τραγούδια της Αγάπης»,του Κριστόφ Ονορέ.

Ενας καλός σκηνοθέτης έκανε ένα παρδαλό μιούζικαλ. Ο Κριστόφ Ονορέ, θέλοντας να δώσει όλο το εύρος του ερωτικού τραγουδιού, «πήρε» τα τραγούδια του μουσικού συνεργάτη του σε πολλές ταινίες Αλέξ Μποπέν και εικονογράφησε, πολύ ποιητικά είναι αλήθεια, διάφορες μορφές του έρωτα. Ερωτας ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, ανάμεσα σε «τρίο», ανάμεσα σε δυο κορίτσια, σε δύο αγόρια και πάει λέγοντας! Οχι, δεν έβαλε βιντεοκλίπ για τους κτηνοβάτες!

Το σκηνικό είναι το πανέμορφο και πολύ «ερωτικό» Παρίσι! Τα πρόσωπα είναι χαριτωμένα. Τα λόγια των τραγουδιών αρκετά λυρικά. Ο μύθος, η ιστορία, συμβατική: δυο νέοι και τρεις νέες ανεβοκατεβαίνουν τις (εύκολες) σκάλες της ζωής τραγουδώντας! Το ίδιο κάνουν και οι γονείς τους! Και τραγουδώντας μελαγχολούν, πονούν, χαίρονται! Στο τέλος τα αγόρια κλέβουν την παράσταση. Βρίσκουν τον ερωτικό εαυτό τους. Επόμενος σταθμός η Τήλος!

Παίζουν: Λουί Γκαρέλ, Λιντβίν Σανιέ, Κιάρα Μαστρογιάνι, Κλοτίλντ Εσμ, Γκρεγκουάρ Λεπρίνς -Ρινγκέ.

«Αποπλάνηση»,του Μαρσέλ Λανγκενέγκερ.

Οποιος σπεύσει στην αίθουσα ελπίζοντας σε αποπλάνηση ατύχησε! Ο αγγλικός τίτλος της ταινίας είναι «Απάτη» (Deception). Εδώ οι πονηροί εισαγωγείς έκαναν την «Απάτη» «Αποπλάνηση» ελπίζοντας, εξαπατώντας τον θεατή, σε περισσότερα εισιτήρια! Η ιστορία, ωστόσο, της ταινίας είναι μια απάτη. Την οποία στήνει ένας κακοποιός. Αλλά, το θύμα, ένας λογιστής, του τη φέρνει. Παίρνει και τα λεφτά, 20. εκατομ. δολάρια, και το κορίτσι!

Αν φλέγεστε για το παραπάνω θέμα, αν αυτές είναι οι ανάγκες σας, οφείλω να σας βεβαιώσω πως η ταινία κυλάει ικανοποιητικά. Η πλοκή της ιστορίας, με άξονα μια κρυφή λέσχη πληρωμένου έρωτα, είναι σχεδόν σφιχτοδεμένη. Οι πρωταγωνιστές ικανοποιητικοί (γι' αυτό που παριστάνουν). Και η Μαδρίτη, όπου μεταφέρεται η δράση, πολύ όμορφη! Αυτά!

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκουαρ, Χίου Τζάκμαν, Μισέλ Ουίλιαμς, Μάγκι Κίου, Νατάσα Χένστριτζ.

«Rec»,των Χαουμέ Μπαλαγκερό και Πάκο Πλάθα.

Δυο πολύ άξιοι σκηνοθέτες ένωσαν, χωρίς αιδώ και λύπηση, τις δυνάμεις τους σε ένα φασιστικό θρίλερ!

Κρίμα! Κρίμα τόσος κόπος και τόσο ταλέντο!

Μη μου πείτε να σας πω την ιστορία. Σκεφτείτε μια κινηματογραφική μηχανή στο χέρι να μυρίζει το αίμα, όπως ο καρχαρίας, και να τρέχει με ανοιχτά τα σαγόνια της πάνω στα θύματα. Και τα θύματα να είναι κλεισμένα σε ένα αμπαρωμένο απ' έξω σπίτι. Πώς κάνουν οι γάτες μέσα σε τσουβάλι το οποίο κάποιος πετάει στο νερό; (Ενα από τα βασανιστήρια της Μακρονήσου. Ανθρωποι και γάτες στο ίδιο τσουβάλι. Στη θάλασσα). Ετσι ακριβώς! Γάτες, πια, κλεισμένοι σε τσουβάλι οι άνθρωποι ξεσκίζει ο ένας τον άλλον. Και αυτό λέγεται κινηματογράφος, λέγεται τέχνη! Βοήθεια!

Παίζουν: Μανουέλα Βελάσκο, Φεράν Τεράθα, Χόρχε Γιαμάμ, Κάρλος Λασάρτε, Πάμπλο Ρόσο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Spectre (2015-11-12 00:00:00.0)
PARIS '36 (2008-11-06 00:00:00.0)
Ο Νταν έφαγε κόλλημα (2007-12-28 00:00:00.0)
De-lovely (2004-12-03 00:00:00.0)
Χρώμα ...μπλε (1998-03-13 00:00:00.0)
Ατέλειωτη Πέμπτη (1996-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ