Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Ξεκίνησαν τα έργα για τον προαστιακό

Συζητήθηκε το θέμα στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Την ανάγκη ο Δήμος Αθήνας να προσφύγει έναντι της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία προχωρά το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου «κόβοντας» την πόλη στα δύο, αφού ένα μεγάλο τμήμα του έργου θα είναι υπέργειο, επισήμανε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιούνη, υπεγράφη η ΚΥΑ των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία θα προχωρήσει η κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου. Πρόκειται για το έργο του ΟΣΕ με τίτλο «αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού διαδρόμου από Σταθμό Πελοποννήσου προς Πειραιά και Τρεις Γέφυρες».

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ, εγκρίνεται η τροποποιημένη περιβαλλοντική μελέτη, η οποία όμως είχε απορριφθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας και η οποία προβλέπει την κατασκευή του προαστιακού με ένα μόνο μέρος υπογειοποιημένο, κόβοντας την πόλη στα δύο.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), εξετάζοντας παλιότερη προσφυγή που κατέθεσε ο δήμος Αθήνας και Πολιτιστικοί Φορείς και Σύλλογοι της περιοχής, αποφάσισε την πλήρη υπογειοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Ετσι, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών της ΚΥΑ, στις 12 Ιούνη, ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του προαστιακού με βάση αυτή την απόφαση.

Ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», τόνισε πως ο δήμος Αθήνας, πρέπει να υπερασπιστεί την απόφαση του ΣτΕ για πλήρη υπογειοποίηση του προαστιακού και κάλεσε τη διοίκηση του δήμου Αθήνας, να μην επιτρέψει την υλοποίηση του έργου με αυτό τον τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, την ανάγκη να προχωρήσει σε νέα προσφυγή, κατά της νέας ΚΥΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ