Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Οι κάτοικοι διεκδικούν το τελευταίο κομμάτι ελεύθερης παραλίας

Κινητοποίηση του Συντονιστικού Φορέων Θριασίου

«Θάλασσα και γη ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό». Το ξεκάθαρο αυτό σύνθημα και μήνυμα έστειλαν χτες το απόγευμα φορείς και κάτοικοι του Θριασίου σε συγκέντρωση στην παραλία του Ασπροπύργου που διοργάνωσε το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου. Αυτή ήταν η δεύτερη κινητοποίηση του Συντονιστικού μετά από την αντίστοιχη έξω από την ΠΕΤΡΟΛΑ και το χώρο που σχεδιάζεται η επέκτασή της.

Χτες, σειρά έχει η παραλία Ασπροπύργου στον τελευταίο ελεύθερο χώρο που έχει μείνει για τους κατοίκους της πόλης, στον οποίο σχεδιάζεται η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, επιβαρύνοντας κι άλλο την περιοχή. Σε εκείνο το σημείο το οποίο βρίσκεται δίπλα στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ και στα 600 μπαζωμένα στρέμματα όπου οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας θέλουν να φτιάξουν εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής, οι κάτοικοι και οι φορείς με πορεία και τη συγκέντρωσή τους διαμήνυσαν ότι: «Απέναντι στο μαύρο μέτωπο βιομηχάνων κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αγωνιστούν με κοινή πάλη ενάντια στις επεκτάσεις που σχεδιάζονται στο Θριάσιο Πεδίο».

Η συγκέντρωση άνοιξε από τον Αντώνη Κοναξή πρόεδρο του Συλλόγου κατοίκων της παραλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιολογικό καθαρισμό, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση αρνείται το αίτημα να συνδεθεί η αποχέτευση του Θριασίου με την Ψυττάλεια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να της επιβληθεί πρόστιμο, αλλά και επειδή έχει συμφωνήσει με τη Χαλυβουργική να της πουλάει το νερό που θα παράγεται για το εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής».

Ο Νίκος Τοπελάκης από την Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας τόνισε ότι «το αίτημα λαού της περιοχής είναι ένα: "Ελεύθερες παραλίες και όχι άλλες δραστηριότητες στον κόλπο"».

Ο Χρήστος Κολοβός, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση σημείωσε ότι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή υπάρχουν πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Οι δήμαρχοι και ο νομάρχης, η επιτροπή Αγώνα που έφτιαξαν δεν κατονομάζουν τις αιτίες, γιατί δε θέλουν να τα βάλουν με τα κόμματα που τους στηρίζουν. Αλλά κυρίως με τους βιομηχάνους της περιοχής». επισήμανε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση έκαναν επίσης η Βάσω Ρόκα πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων Ασπροπύργου και η Βάσω Λιάγκου πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ασπροπύργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ