Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
«ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ» ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
Διαβουλεύσεων συνέχεια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στις ΗΠΑ βρίσκεται από την Κυριακή ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Ράντεκ Σικόρσκι, για συνομιλίες με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Κοντολίζα Ράις, σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας», ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Πολωνού πρωθυπουργού, Ντόναλντ Τασκ, την περασμένη Παρασκευή ότι δε δόθηκαν αρκετά ανταλλάγματα στην Πολωνία.

Ωστόσο, χτες ο Σικόρσκι δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τη Ράις ήταν παραγωγικές και πως θα συνεχιστούν. Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σιν ΜακΚόρμανκ, δήλωσε χτες ότι οι ΗΠΑ αναζητούν μια λύση, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές αν τελικά καταρρεύσουν οι συνομιλίες, πιθανά εννοώντας μια εγκατάσταση της «ασπίδας» στη Λιθουανία, συνομιλίες για την οποία έχουν ήδη γίνει από τις δύο χώρες.

Πάντως, η Κοντολίζα Ράις αναμενόταν να ξεκινήσει χτες το βράδυ την τετραήμερη περιοδεία της στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία, στη Γεωργία και την Τσεχία, όπου αναμένεται να υπογράψει συμφωνία για την εγκατάσταση του συστήματος ραντάρ της «ασπίδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ