Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
«Παιχνίδια» Μάλικι με την ... αποχώρηση των κατοχικών

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Εννέα νεκροί και 12 τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε αγορά στην ιρακινή πόλη Μπακούμπα, χωρίς να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

Στο μεταξύ, ισχυρισμούς ότι υπάρχει πιθανότητα ορισμού χρονοδιαγράμματος αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Ιράκ διατύπωσε χτες ο πρωθυπουργός της χώρας, Νούρι Αλ Μάλικι, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων αναφορικά με την ασφάλεια στην περιοχή. Οπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Ιρακινός πρωθυπουργός, μιλώντας σε άραβες πρεσβευτές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στόχος είναι ένα μνημόνιο «κατανόησης, το οποίο είτε να ρυθμίζει την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Ιράκ, ή να καθορίζει ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή τους. Οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά ωστόσο συνεχίζονται, αλλά σε κάθε περίπτωση η συμφωνία θα βασίζεται στο σεβασμό της ιρακινής εθνικής κυριαρχίας».

Αν και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις πάνω σε μία νέα συμφωνία ασφαλείας, μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ, η Ουάσιγκτον δε φαίνεται θετική στο να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής, ιδιαίτερα τώρα που έχουν υπογραφεί νέα συμβόλαια πολυεθνικών για την εκμετάλλευση του μαύρου χρυσού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ