Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Με το βλέμμα προς ΕΕ και Ρωσία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Εμφαση στη γρήγορη είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας αλλά και στην ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία έθεσε, χτες, ως προτεραιότητες της νέας σερβικής κυβέρνησης ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μίρκο Τσβέτκοβιτς κατά τη διάρκεια της προγραμματικής του ομιλίας στη συνεδρίαση της Βουλής. Οσον αφορά στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, ο Τσβέτκοβιτς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ποτέ δε θα αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι θα υπερασπιστεί με νόμιμα και διπλωματικά μέσα τη διατήρηση της περιοχής στη σύνθεση της Σερβίας.

Επιπλέον, παρουσίασε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που θα έχει συνολικά 27 μέλη. Η ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα κυβέρνηση αναμενόταν αργά χτες τη νύχτα.

Τέλος, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός και αρχηγός του VMRO - DRMNE, Νικολά Γκρούεφσκι, και ο αρχηγός του μέχρι πρότινος αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «Ενωση για τη Δημοκρατική Ενταξη» (DUI), Αλί Αχμέτι, συμφώνησαν για το σχηματισμό κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ. Η αναμενόμενη επικύρωση της συμφωνίας για κυβέρνηση συνασπισμού θα σημαίνει ότι τα δύο κόμματα θα έχουν πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή και θα μπορούν πια να προχωρήσουν ακόμη και σε τροποποίηση του Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ