Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Στο αίμα ξανά το Ερυθρό Τέμενος

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΡΑΤΣΙ.--

Περισσότεροι από 19 άνθρωποι - εκ των οποίων οι 15 αστυνομικοί - σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Ερυθρό Τέμενος, που βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν. Οι επικεφαλής των πακιστανικών αστυνομικών αρχών υποστηρίζουν ότι η επίθεση είχε στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί για να ελέγξουν πορεία φανατικών ισλαμιστών, κατά τη διάρκεια της τελετής για την επέτειο της περσινής εξέγερσης, στις 10 Ιούλη, ισλαμιστών που οχυρώθηκαν στο Κόκκινο Τέμενος, με αποτέλεσμα αιματηρά επεισόδια και πάνω από 100 νεκρούς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο βομβιστής ανατινάχτηκε, όταν έφτασε δίπλα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Η επίθεση καταδικάστηκε από τον Πακιστανό Πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ και τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιούσαφ Ράζα Γκιλάνι, που δήλωσε ότι «τέτοια επεισόδια αντιτίθενται σε όσα διδάσκει το Ισλάμ και δεν εξυπηρετούν τίποτε».

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ευρύτατες έρευνες για την ανεύρεση στοιχείων που να συνδέονται με την επίθεση, η οποία καταδικάστηκε από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη γαλλική Προεδρία της Ενωσης.

Στο μεταξύ χθες, ακόμα πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε δρόμους του Καράτσι στο Πακιστάν. Στα νέα επεισόδια ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ακόμα 30 τραυματίστηκαν, ενώ δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ