Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Εξοργίζουν οι σφαγές αμάχων

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Να θολώσουν τα νερά προσπαθούν οι κατοχικές αρχές του Αφγανιστάν, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκαλούν οι συνεχιζόμενες σφαγές αμάχων. Τελευταίο μακελειό αυτό της επαρχίας Χεράτ, για το οποίο οι ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι οι νεκροί ήταν δύο διοικητές των Ταλιμπάν, ένας εκ των οποίων μέλος της γερουσίας των φυλών. Δηλώσεις που διαψεύδονται από τους επικεφαλής των φυλών και αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι καταθέτουν ότι υπήρχαν δεκάδες νεκροί άμαχοι.

Η σφαγή αμάχων στη γλώσσα των κατακτητών μεταφράστηκε ως «επιτυχημένη επιχείρηση», επαναφέροντας το μόνιμο επιχείρημά τους ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για θανάτους αμάχων ή «ατυχηματικές» απώλειες.

Ακόμα και για το θάνατο οκτώ αμάχων στην επαρχία Φαράχ από κατοχικά πυρά, η δήλωση του ΝΑΤΟ επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ όταν δέχτηκαν επίθεση από αντάρτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οκτώ πολίτες, χωρίς αυτό να είναι δική τους ευθύνη, ενώ είναι νωπές οι μνήμες από τη σφαγή της Ναργκαχάρ, πριν δύο βδομάδες, όπου γαμήλιο γλέντι κατέληξε σε θρήνο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ