Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΛΙΒΑΝΟΣ
Ταφή των νεκρών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Πραγματοποιήθηκε χτες στο Ισραήλ η ταφή των δύο Ισραηλινών στρατιωτών, Εχούντ Γκολντβάσερ και Ελντάντ Ρεγκέβ, οι σοροί των οποίων παρελήφθησαν από τη «Χεζμπολάχ» την Τετάρτη, στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων, με την παρουσία πλήθους κόσμου. Ο Ε. Γκολντβάσερ τάφηκε στη Ναχαρίγια και ο Ε. Εργκέβ στη Χάιφα, ενώ ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, που παρέστη και στις δύο κηδείες, ανέφερε ότι το Ισραήλ εκπλήρωσε το ύστατο καθήκον του απέναντι στους δύο στρατιώτες, φέρνοντάς τους πίσω στη χώρα.

Ο ηγέτης της «Χεζμπολάχ» Χασάν Νασράλα υποστήριξε ότι το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί δεν έμαθαν ότι οι δύο στρατιώτες ήταν νεκροί, αποτέλεσε και «το δυνατό χαρτί των διαπραγματεύσεων», που οδήγησε στη συμφωνία της ανταλλαγής.

Στη Βηρυτό μεταφέρθηκαν και οι 199 σοροί των ενόπλων Λιβανέζων και Παλαιστινίων, που παραδόθηκαν από το Ισραήλ στο Λίβανο, όπου και πραγματοποιήθηκε τελετή στη μνήμη τους.

Ωστόσο, παρά τη συμφωνία και την ανταλλαγή σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους ο Σαμίρ Καντάρ, ένας εκ των πέντε ζωντανών κρατουμένων που παρέδωσε το Ισραήλ, εξακολουθεί να αποτελεί στόχο για το Τελ Αβίβ, καθώς όπως υποστηρίζεται «αν έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε τους λογαριασμούς μας μαζί του, τότε το Ισραήλ δε θα διστάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ