Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Ο Ορτέγκα αποδέχεται συνάντηση με τις FARC

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Θετικός είναι ο πρόεδρος της Νικαράγουας στην πρόταση των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC) που την εξέφρασαν με πρόσφατη ανακοίνωση, όπου ζητούσαν από τον Ντανιέλ Ορτέγκα συνάντηση με στόχο τις συνομιλίες για «τον πόλεμο και την ειρήνη».

«Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην ειρηνευτική διαδικασία και λέμε στα αδέλφια μας των FARC ότι θέλουμε να έχουμε συνομιλίες. Επιθυμούμε να αρχίσει ένας διάλογος που θα βοηθήσει στο να επικρατήσει ειρήνη στην Κολομβία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ορτέγκα επαναλαμβάνοντας πρόσφατη δήλωσή του ότι η «Κολομβία αποτελεί παράγοντα αστάθειας για όλη τη Λατινική Αμερική». Ο πρόεδρος της Νικαράγουας δεν αναφερόταν φυσικά στις αντάρτικες δυνάμεις των FARC αλλά στον πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε και την πολιτική του «βρώμικου πολέμου» κατά του αντάρτικου και λαϊκού κινήματος. Εξάλλου ο Ορτέγκα στις δηλώσεις του επισήμανε πως η κυβέρνηση της Κολομβίας δεν πρέπει να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο αντάρτικο κίνημα, αφού «η εξάλειψη της ηγεσίας των FARC δε θα φέρει ειρήνη στην Κολομβία».

Τέλος, σε χτεσινή ανακοίνωση των FARC, που υπογράφεται από τον νέο ηγέτη Αλφόνσο Κάνο, τονίζεται «ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για την επίτευξη των στόχων μας» και αναφέρεται αναλυτικά στις οργανωτικές δομές και τις ευθύνες των στελεχών και των μελών του αντάρτικου κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ