Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΥΡΙΑΣ
Καταγγελία παρέμβασης των ξένων δυνάμεων στο Σουδάν

Η Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων Συρίας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, «τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συνωμοτούν με ορισμένες ύποπτες οργανώσεις ώστε να επιστρέψουν το Σουδάν σε έναν κύκλο της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και εξάρτησης».

Σημειώνει επίσης ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ και ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν χάσει την επιρροή τους στο Σουδάν και στην Αφρική, «προσπαθούν σκληρά να ξανακερδίσουν την κυριαρχία των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων τους στον πλούτο του Σουδάν και της Αφρικής. Αυτές οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θεωρούν το Σουδάν και την Αφρική το μονοπώλιό τους και παραβλέπουν την ίδια στιγμή τα ιστορικά γεγονότα και τα δικαιώματα των ανθρώπων για ελευθερία, ανάπτυξη, κυριαρχία και ανεξαρτησία».

Η Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων του Συρίας υπογραμμίζει επίσης το ρόλο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, τονίζοντας ότι «αυτό το ύποπτο δικαστήριο χρησιμοποιείται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ως εργαλείο για να παραβιάζεται η κυριαρχία των χωρών». Καταλήγοντας καλεί «όλους τους εργαζόμενους, τις οργανώσεις τους, τις δυνάμεις της υπεράσπισης της ελευθερίας και τους τίμιους ανθρώπους στον πλανήτη να διαβεβαιώσουν την αλληλεγγύη τους με το λαό του Σουδάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ