Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μισόλογα για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Η κυβέρνηση δεν κρύβει - πια - ότι και οι «μαύρες τρύπες» των κρατικών ελλειμμάτων για το 2008 θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που προέβλεπε το κυβερνητικό επιτελείο πέρσι το Δεκέμβρη, όταν οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφιζαν τον κρατικό προϋπολογισμό του 2008. Την πικρή αυτή αλήθεια, ομολόγησε χτες δημόσια και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

«Ενας προϋπολογισμός εκτελείται στη διάρκεια του δωδεκαμήνου, βρισκόμαστε ακόμη στον έβδομο μήνα» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει συμπληρωματικά μέτρα, προκειμένου να συγκρατήσει τον εκτροχιασμό που παρουσιάζουν τα κρατικά ελλείμματα στο πρώτο 7μηνο του 2008.

Επιχειρώντας, μάλιστα, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα - ότι δηλαδή η διόγκωση των ελλειμμάτων οφείλεται στη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης - ο Θ. Ρουσόπουλος απέδωσε τον μέχρι τώρα εκτροχιασμό των ελλειμμάτων στη «δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία». Προετοιμάζοντας, όμως, ψυχολογικά την κοινή γνώμη για το μπαράζ νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε με νόημα πως γίνεται «προσπάθεια από την κυβέρνηση για αύξηση των εσόδων, μείωση των δαπανών στο μέτρο του δυνατού και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να μειωθεί η ανεργία και να αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης».

Οταν, μάλιστα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο «αν υπάρχει θέμα αναθεώρησης του προϋπολογισμού, όπως ζητά η Eurostat», ο Θ. Ρουσόπουλος ...απάντησε με το γνωστό «ουδέν σχόλιο»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ