Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Συνελήφθη ο Ράντοβαν Κάρατζιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Στα χέρια των σερβικών αρχών ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, αλλά και του έτερου Ράντκο Μλάντις, ήταν ένα από τα «αγκάθια» για την πορεία ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ...

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του Προέδρου Μπόρις Τάντιτς, «ο Ράντοβαν Κάρατζιτς εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Σερβία», χωρίς να αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία. Στην ανακοίνωση επίσης προστίθεται ότι ήδη οδηγείται στο Βελιγράδι, ενώπιον των δικαστών του δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου.

Ο Κάρατζιτς, ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας στη διάρκεια του πολέμου, ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, το οποίο τον κατηγορεί για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη διάκρεια των 43 μηνών της πολιορκίας του Σαράγιεβο. Στον πόλεμο αυτό έχασαν τη ζωή τους 12.000 άνθρωποι. Επίσης, πάντα κατά το ΔΠΔ, ο Κάρατζιτς θεωρείται «ενορχηστρωτής της σφαγής που έγινε το 1995 στη Σρεμπρένιτσα, όπου έχασαν τη ζωή τους 8.000 μουσουλμάνοι» και ότι είναι «η χειρότερη αγριότητα που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Μια σφαγή, ωστόσο, που είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ