Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Προσπάθειες «αθώωσης» των πολιτικών προσώπων

Την ώρα που ο ειδικός ανακριτής επιχειρεί να ερευνήσει όλες τις συμβάσεις «ΖΗΜΕΝΣ» - Ελληνικού Δημοσίου μετά το 1996, ο άλλοτε γενικός διευθυντής της «ΖΗΜΕΝΣ ΕΛΛΑΣ» Πρ. Μαυρίδης, σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα, στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου στον εισαγγελέα Π. Αθανασίου, εμφάνισε τον εαυτό του ως εκτελεστικό όργανο της μητρικής «Siemens», που διακινούσε χρήματα μέσα από λογαριασμούς του «για το σκοπό της υποστήριξης των επιχειρηματικών της συμφερόντων».

Δίνοντας εξηγήσεις στον εισαγγελέα για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας, για το οποίο έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ο Πρ. Μαυρίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες περί δωροδοκίας μεγαλοστελεχών του ΟΤΕ ή πολιτικών προσώπων. Παραδέχτηκε ότι διακινούσε χρήματα της «Siemens», ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι «δε χρηματίστηκε ποτέ κρατικός λειτουργός ή αξιωματούχος».

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, μετά τη δημοσιοποίηση των διώξεων για τις «υπερτιμολογημένες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης» εκατ. ευρώ, που υπέγραψε ο ΟΤΕ με τη «Siemens» και άλλους προμηθευτές, καθώς και των διώξεων για την υπόθεση «Κοσμοτέ - Γερμανός». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παραμονή ή όχι του Π. Βουρλούμη στον ΟΤΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να πει «ότι ο Π. Βουρλούμης είναι στη διοίκηση του ΟΤΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ