Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΣ
Τον ... μπαμπούλα του προστίμου από την ΕΕ επισείει η κυβέρνηση

Ευθέως επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για περαιτέρω προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, ακόμη και με παράκαμψη των ελληνικών συνταγματικών δεδομένων, όπως το άρθρο 16, χθες στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Η παραδοχή έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την παροχή επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους των «κολεγίων», το οποίο ψηφίστηκε χθες «επί της αρχής» με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Το νομοθέτημα αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα να συζητηθεί στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Μιλώντας στην επιτροπή - αφού προκλήθηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Αλυσανδράκη για το θέμα της «ισορροπίας μεταξύ συνταγματικής τάξης και ευρωπαϊκού Δικαίου», την οποία επικαλείται η κυβέρνηση - ο υπουργός υποστήριξε χαρακτηριστικά τα εξής: «Θέλουμε να υπερασπίσουμε τη συνταγματική τάξη, ωστόσο εκ των πραγμάτων έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που οδηγεί στην κυριαρχία του ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι του εθνικού Συντάγματος και αν δεν οργανώσουμε την κατάσταση θα βρεθούμε πίσω από τις εξελίξεις». Στη συνέχεια, μπαίνοντας σε λογικές κινδυνολογίας, υποστήριξε ότι αν η ελληνική νομοθεσία δε συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή θα υπάρξει ένα «εξουθενωτικό πρόστιμο στην Ελλάδα, το οποίο θα παρακρατηθεί από το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης που περιέχει και κονδύλια για την Εκπαίδευση».

«Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδεχόμαστε ότι η ΕΕ ...βλάπτει σοβαρά την Παιδεία;», αναρωτήθηκε ρητορικά - ανταπαντώντας - ο Κ. Αλυσανδράκης και συνέχισε θέτοντας το ερώτημα, αν «η πρόταση του ΚΚΕ να αποσυνδεθούμε από την ΕΕ είναι εξίσου ρεαλιστική με το ...ρεαλισμό που προσφέρει η κυβέρνηση ζητώντας να υποταγούμε στην ΕΕ»! «Εμείς είμαστε υπέρ της επιλογής να υπάρξει δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση και να πάψουν οι ιδιωτικές δραστηριότητες σε αυτό το χώρο», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει σαφής πίεση και για ακαδημαϊκή αναγνώριση των τίτλων των κολεγίων και φοβάμαι ότι αυτό ακριβώς θα ακολουθήσει» και έτσι «τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε θα μπαίνουν πλέον από το παράθυρο, αφού θα είναι ορθάνοιχτη η πόρτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ