Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχείρηση τρομοκρατικού τύπου σε βάρος Σομαλών προσφύγων

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από το μπλόκο της αστυνομίας
Στιγμιότυπο από το μπλόκο της αστυνομίας
Με μια τρομοκρατικού τύπου επιχείρηση, η Αστυνομία εισέβαλε χθες το βράδυ σε στέκι φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων από τη Σομαλία, στη διασταύρωση των οδών Βερανζέρου και Σωκράτους, στην Αθήνα. Αστυνομικοί με και χωρίς στολή, παρουσία εισαγγελέα, προσήγαγαν δεκάδες αλλοδαπούς, ως εν δυνάμει ύποπτους. Μάλιστα, δε δίστασαν να συλλάβουν και μάνες, αφήνοντας τα ανήλικα παιδιά έρμαια της τύχης τους.

Μόλις έγινε γνωστή η επιχείρηση της Αστυνομίας, άμεσα, αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και στη συνέχεια ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, βρέθηκαν στο χώρο, ζητώντας να μάθουν από τους υπεύθυνους τους λόγους που οδήγησαν τις κατασταλτικές δυνάμεις σε αυτή τη μαζική δίωξη. Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής της επιχείρησης απέφυγαν να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις. Μετά από λίγο, απομακρύνθηκαν από το χώρο.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Ν. Καραθανασόπουλος, πρόκειται για μια τρομοκρατικού τύπου επιχείρηση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της γενικότερης αντιμεταναστευτικής της πολιτικής. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι μετανάστες, σε πολλούς από αυτούς οι άντρες της Ασφάλειας τους πήραν και χρήματα.

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟΑ του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος προσφύγων από τη Σομαλία στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η ΚΟΑ του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την άθλια τρομοκρατική επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος καταδιωγμένων προσφύγων από τη Σομαλία που μένουν προσωρινά στην οδό Βερανζέρου και ζητούν άσυλο. Καταγγέλλουμε επίσης την απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας απέναντι σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και τον βουλευτή του Νίκο Καραθανασόπουλο, που απαίτησαν να σταματήσει το πογκρόμ σε βάρος των προσφύγων. Η Αστυνομία έκανε επίθεση - "σκούπα" φτάνοντας στο σημείο να συλλάβει τρεις μανάδες τις οποίες έσυρε στις "κλούβες", αφήνοντας τα ανήλικα μικρά παιδιά τους ανυπεράσπιστα και απροστάτευτα.

Στο πλευρό των μεταναστών, βρέθηκαν άμεσα αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και ο Ν. Καραθανασόπουλος
Στο πλευρό των μεταναστών, βρέθηκαν άμεσα αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και ο Ν. Καραθανασόπουλος
Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη με το πρόσχημα της έρευνας για την πάταξη της λεγόμενης εγκληματικότητας. Με την επιχείρηση - "σκούπα", με την οποία αποκλείστηκαν ολόκληρα τετράγωνα στο κέντρο της Αθήνας, αποσκοπούν στην τρομοκράτηση του λαού. Ετοιμάζουν, μαζί με την ΕΕ, νέα αντιδημοκρατικά μέτρα σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών. Απαιτούμε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες πρόσφυγες. Να σταματήσουν οι διώξεις. Καλούμε το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους πρόσφυγες από τη Σομαλία».

Αργά το βράδυ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, το στέλεχος του ΠΑΜΕ Τ. Στουραΐτης και το μέλος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», Α. Βρεττός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ