Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταστροφή στη Ρόδο

Ανεξέλεγκτη παρέμενε μέχρι και χtες το βράδυ η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, στον Αγ. Ισίδωρο της Ρόδου, απειλώντας να καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις παρθένου πευκοδάσους. Η φωτιά εκτεινόταν στο τρίγωνο που «διαμορφώνουν» οι περιοχές Αγ. Ισίδωρος, Λάερμα και Θάρρι, προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις και καθιστώντας δύσκολη την κατάσβεσή της. Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραινε και η πυκνότητα του δάσους, το οποίο είχε να καεί από το 1987.

Χτες το μεσημέρι, η φωτιά απείλησε το χωριό Λάερμα. Για προληπτικούς λόγους ηλικιωμένοι και παιδιά του χωριού μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία και στο δημαρχείο της Λίνδου. Επίσης, εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις σε Λάρδο και Υψενή, ενώ η Πυροσβεστική ζήτησε την εκκένωση και τον Μοναστηριού Θάρρι. Στο μοναστήρι σημειώνουμε ότι η φωτιά που είχε ξεσπάσει φαινόταν χθες το πρωί ότι θα σβήσει.

Χαρακτηριστικό πάντως των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό είναι ότι οι πυροσβέστες που βρίσκονταν στα μέτωπα της φωτιάς από την Τρίτη το μεσημέρι, άλλαξαν βάρδια την Τετάρτη τα ξημερώματα. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χτες ο Γ.Μ., 61 χρόνων με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στον Αγ. Ισίδωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ