Κυριακή 27 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Ουδέν μεμπτόν, είπε ο εισαγγελέας!

Λοιπόν, επιτέλους ηρέμησα! Ομολογώ τις τελευταίες μέρες ανησύχησα! Τι ανησύχησα, κατατρόμαξα σωστότερα. Το πολιτικό τοπίο είχε πάρει φωτιά. Κάθε μέρα και καινούριο σκάνδαλο. Κάθε μέρα και καινούριο μέτωπο. Οπως συμβαίνει με τις φωτιές, έτσι και με τις κομπίνες. Βοριάς, στον ανακριτή ο Κλαδάς. Νοτιάς, στη Βουλή ο Χριστοφοράκος. Βορειοανατολικός, η σειρά του Θέμου. Νοτιοανατολικός, πάντα στην επικαιρότητα ο Ζαχόπουλος. Τώρα, το μόνο ανοιχτό ζήτημα είναι αυτό του Πατριαρχείου. Μαθαίνω, όμως, ότι θα παρέμβει η Χαλυβουργική και οι δυο πατριάρχες θα ομονοήσουν!

Τι χειμώνας και αυτός φέτος! Από τον περασμένο Νοέμβρη μάς πήγαινε σέρνοντας. Τη μια το υπουργείο Πολιτισμού και οι αυτοκτονίες. Την άλλη ο Κουκοδήμος, την τρίτη ο Τατούλης. Ενδιαμέσως, και πάντα στην πρώτη γραμμή, ο Μανώλης. Για να μην προσθέσουμε και την περίπτωση του διοικητή του ΙΚΑ. Κομπίνα ήταν ή έρωτας; Στο μεταξύ, ενώ ο κόσμος είχε στραμμένο το ενδιαφέρον του στις πρώτες σελίδες και μάθαινε με κάθε λεπτομέρεια για την Τσέκου, εκποιήθηκε και το τελευταίο κομμάτι του ΟΤΕ. Αλήθεια, πώς σας φάνηκε το τραγουδιστικό ρεσιτάλ του εργατολόγου έξω από τον Κορυδαλλό; Είχε την ίδια τρέλα, νομίζω, με αυτή του νομάρχη της Θεσσαλονίκης. (Ο τελευταίος, βέβαια, τραγουδάει καλύτερα. Επίσης, δεν κάνει τόσες γκριμάτσες).

Ας γυρίσουμε, όμως, πίσω στα σκάνδαλα. Εμένα μου έκαναν εντύπωση τα βαγόνια! Μιλάω για τα βαγόνια που αηδιασμένα για τις κομπίνες και τον χορό των εκατομμυρίων, που με την κάλυψη της κυβέρνησης χορεύουν τα ψηλά και τα μεσαία κλιμάκια του ΟΣΕ, αυτά διαμαρτυρόμενα για την όλη κατάσταση αποκόπηκαν από τον κύριο κορμό του τρένου και έφραξαν το τούνελ. Την ίδια στιγμή γέμισε ο τόπος λαθραία τσιγάρα. Ενώ παράλληλα με τη στάση τους αποκάλυψαν την ακόμα μεγαλύτερη κομπίνα. Αυτή με τις ψεύτικες φορτωτικές. Πάνω στις ράγες των ελληνικών σιδηροδρόμων τρέχουν δυο τρένα. Αυτό του κράτους και αυτό του παρακράτους!

Δε θέλω ούτε να θυμάμαι την υπόθεση της «Ζήμενς». Εγώ την πέρασα στην πίσω μεριά του μυαλού μου. Καλό θα είναι να κάνετε το ίδιο και εσείς! Μόλις έσκασαν μύτη οι εξαγορές, άρχισαν να τρέμουν τα ποδάρια μου. Θυμάστε τι γινότανε τις πρώτες μέρες. Κάθε ώρα έσκαγε και από ένα όνομα. Προς στιγμή είχα αρχίσει να πιστεύω πως θα βούλιαζε η Δημοκρατία μας. Τα σκάνδαλα, όπως τα αδέσποτα φίδια, όπως τα κολοβά φίδια, είχαν αρχίσει να ζώνουν το Κοινοβούλιο. Ετρεμα στην ιδέα να μπούνε μέσα και να αρπάξουν από το λαιμό όλα τα πρώτα ονόματα. Ωρες είναι, έλεγα, να βουτήξουν τον Παπανδρέου, αλλά και αυτόν ακόμα τον πρωθυπουργό.

Ευτυχώς, όμως, τα πράγματα δεν προχώρησαν τόσο πολύ. Παρενέβησαν οι εισαγγελείς, και άλλοι σοβαροί άνθρωποι, και σιγά-σιγά έφεραν ισορροπία στο ταραγμένο πολιτικό σύστημα. Από στιγμή σε στιγμή η κυβέρνηση θα γίνει πάλι 152. Η υπόθεση των 5 δισ. μπήκε στο αρχείο. Με κάποια σχετική άνεση, πια, με τη συμβολή του Καρατζαφέρη, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ηδη τα ξένα πανεπιστήμια τύπωσαν κάρτες!

Είναι ανακουφιστικό να βλέπεις τον τόπο σου μετά από μια μεγάλη περιπέτεια να επανέρχεται στα ίσια του! Είναι παρήγορο για το μέλλον της πατρίδας μας να βλέπεις ολόκληρο το σύστημα, νομοθετικό και εκτελεστικό, να μιμείται τη γάτα. Να βλέπεις να σκεπάζονται τα σκατά και να αλλάζει μυρουδιά η βρώμα. Τα παλιά σκάνδαλα πέρασαν χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη! Το ίδιο θα συμβεί και με τα καινούρια. Κανένας δεν πρόκειται να πλήξει!

Ουδέν μεμπτό, δήλωσε ο εισαγγελέας! Και για να το λέει, έτσι θα είναι! Αυτό σημαίνει αστική δημοκρατία. Βλέπεις κάποιον να αδειάζει τα δημόσια ταμεία, να ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, να παίρνει μίζες, να εξαγοράζει και εξαγοράζεται και εσύ παριστάνεις τη γάτα! Λίγη άμμο πάνω από την απάτη, λίγη συκοφαντία, λίγος αποπροσανατολισμός, ένα-δυο μαζοχιστικά dvd και ο χορός καλά κρατεί. Ευτυχώς που υπάρχουν τα βαγόνια που οργίζονται. Τα βαγόνια που θυμώνουν! Τα βαγόνια που δεν ακολουθούν το σημαδεμένο τρένο.


Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ