Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μισθός... 22.000 ευρώ

Ξέρετε πόσος είναι ο μισθός που βάζει κάθε μήνα στην τσέπη του ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας; Οσα περίπου βάζουν σε 1, 2, 3 ή και 4 χρόνια οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Για όσους δεν το γνώριζαν, φρόντισε να το κάνει γνωστό ο επί των Οικονομικών αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να καρατομήσει τον κ. Ζορμπά, ο Γ. Αλογοσκούφης προσέφυγε σε... μικροκατινιές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε αναντιστοιχία απολαβών και έργων. Στα πλαίσια αυτά ο υπουργός Οικονομίας «αποκάλυψε» προχτές από το βήμα της Βουλής, πως ο μισθός του κ. Ζορμπά (που η ίδια η ΝΔ είχε διορίσει επικεφαλής στην υπό κατάργηση Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος), ήταν «σε πολύ υψηλά επίπεδα, ίσος με το 50% του μισθού του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή 11.000 ευρώ μηνιαίως»!

Αν λοιπόν οι μηνιάτικες αποδοχές του κ. Ζορμπά ήταν 11.000 ευρώ, τότε οι επίσημες αποδοχές του (πρώην και νυν) διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι πάνω από 22.000 ευρώ το μήνα, αφού - σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη - οι μηνιάτικες αποδοχές του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι 22.000 ευρώ! Και μιλάμε, για τις επίσημες αποδοχές, εκτός από τα διάφορα πριμ, τις αποζημιώσεις για ταξίδια στο εξωτερικό, τη δωρεάν μετακίνηση με αυτοκίνητο κλπ.

Με τέτοιες αποδοχές, πώς να μην επαναλαμβάνουν στερεότυπα οι εκάστοτε επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, τις γνωστές θεωρίες πως... «φταίνε οι μισθοί για τον πληθωρισμό» και πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ζητάνε «παράλογες» μισθολογικές αυξήσεις;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ