Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Εθνική προσπάθεια» η ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου στον τουρισμό

Σπύρος Χαλβατζής: Χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον και την καταστροφή του

Για «πράσινη» τουριστική ανάπτυξη που δίνει δουλειά σε 850 χιλιάδες οικογένειες, μίλησε στην παρέμβασή του ο υπουργός Τουρισμού Αρης Σπηλιωτόπουλος επιχειρώντας να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για «εθνική προσπάθεια, το να επιχειρείς να αναπτύξεις περαιτέρω τη βαριά ατμομηχανή της ελλαδικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός. Και αυτό είναι μια προσπάθεια που εκ των πραγμάτων στηρίζεται στην ίδια την έννοια της δημιουργίας με την ευρύτερη έννοια, δημιουργίας νέων δυνατοτήτων για τη χώρα, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής τουριστικής ταυτότητας». Συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ιεραρχούμε πολύ μετρημένα τις δικές μας προτεραιότητες σε ένα ανθρώπινο τουριστικό μοντέλο, που παρέχει πάνω από όλα, όχι βιομηχανία υπηρεσιών» και λέγοντας ότι η κυβερνητική πολιτική στον τουρισμό «δίνει ικανοποιητικό εισόδημα σε πάνω από 850 χιλιάδες οικογένειες». Τέλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για οικολογική προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης υποστηρίζοντας ότι προσπαθούμε «να αναπτύξουμε οικολογικά ξενοδοχεία και κάμπινγκ, οικολογικές μαρίνες, να δημιουργήσουμε ευαίσθητες πιλοτικές δράσεις».

Ανταπαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, σημείωσε ότι την περίφημη τουριστική ανάπτυξη η κυβέρνηση «πάντα τη συνδέει με την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης ο τουρισμός χαρακτηρίζεται ως βαριά βιομηχανία». Πρόσθεσε πως «σ' αυτήν την περίοδο που δεν έχουμε πολλές φορές νερό να πιούμε, σχεδιάζονται, προγραμματίζονται τεράστια γήπεδα γκολφ, τα οποία εκτός όλων των άλλων είναι δραστηριότητες υδροβόρες. Οι διακοπές, η αναψυχή, η ψυχαγωγία των εργαζομένων, του λαού, των νέων βρίσκεται πράγματι στην αθέατη πλευρά στους προσανατολισμούς της κυβέρνησης». Επίσης ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε πως «αυτή η δραστηριότητα σχετίζεται με την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, δημόσιων υποδομών και γης με την εκχώρησή τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συγκροτήματα». Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι «χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον και την καταστροφή του. Και γιατί είναι κροκοδείλια τα δάκρυα αυτά; Γιατί το χωροταξικό υπηρετεί αυτήν την πολιτική πραγματικότητα, το χωροταξικό υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναθεώρηση προς όφελος του κεφαλαίου (2012-11-28 00:00:00.0)
Ολα καλά και ωραία στον τουρισμό! (2008-10-16 00:00:00.0)
«Τακτοποιεί» τους ξενοδόχους (2008-10-04 00:00:00.0)
Προέχει η εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών (2008-04-12 00:00:00.0)
Με ορίζοντα το 2020 οι αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» (2008-04-11 00:00:00.0)
Ζητούμενο τα... κέρδη των επιχειρήσεων (2007-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ