Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γαλαντόμοι με τους δικαστές...

Κοντά στα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο φτάνει το συνολικό κονδύλι για τις αυξήσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών. Η σχετική τροπολογία -πρόκληση κατατέθηκε από την κυβέρνηση την περασμένη βδομάδα ταυτόχρονα με την τροπολογία για την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων στις πρώην ΔΕΚΟ...

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για την αύξηση των αποδοχών στους «εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς» φτάνει στα 120 εκατ. ευρώ το χρόνο. Επιπλέον 75 εκατ. ευρώ το χρόνο προβλέπονται και για την «αναπροσαρμογή των συντάξεων». Συνολικά, δηλαδή, δίνονται επιπλέον 195 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η γαλαντομία της κυβέρνησης απέναντι στους δικαστικούς έρχεται σε μια περίοδο που το οικονομικό επιτελείο της κάνει λόγο για «δυσκολίες» στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, για «αβεβαιότητες» στην οικονομία, για αύξηση των ελλειμμάτων κλπ., κλπ. Είναι μια ακόμη πρόκληση για τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα και τους συνταξιούχους με τα πενιχρά εισοδήματα, όσο και αν υπάρχει μόνιμος φόρτος δουλειάς στους δικαστές. Οι οποίοι θα 'πρεπε τις συνθήκες δουλειάς τους να βελτιώσουν. Είναι κόλαφος και για τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που, στο όνομα των δυνατοτήτων και αντοχών της οικονομίας, συμφώνησαν με τις «αυξήσεις» - εμπαιγμό των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ