Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Σταματήστε τις επιχειρήσεις τρομοκράτησης των προσφύγων

Ερώτηση με θέμα την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος Σομαλών προσφύγων κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, με θέμα την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος Σομαλών προσφύγων, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής, Λιάνα Κανέλλη, Εύα Μελά και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Το βράδυ της 23ης Ιούλη, η Αστυνομία με μία νέα επιχείρηση-"σκούπα" έκανε βάρβαρη επιδρομή σε οίκημα επί της οδού Βερανζέρου, όπου διαμένουν προσωρινά Σομαλοί πρόσφυγες. Χωρίς να υπάρχει κανένα πρόσχημα, κάποιας ποινικά κολάσιμης πράξης, οι Σομαλοί πρόσφυγες, θύματα του εμφυλίου πολέμου στην πατρίδα τους, δέχτηκαν στη χώρα μας τη βάρβαρη επίθεση της Ελληνικής Αστυνομίας. Βία σωματική, έλεγχος με σκυλιά, πλιάτσικο των λιγοστών οικονομικών τους από αστυνομικές δυνάμεις, όπως δηλώνουν με καταγγελίες τα θύματα της επίθεσης.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσχεδιασμένης επιδρομής ήταν η σύλληψη 50 ατόμων με το πρόσχημα ότι δεν είχαν νομιμοποιητικά χαρτιά. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες πρόσφυγες είναι και μανάδες μικρών παιδιών (2 μηνών έως 6 ετών), τις οποίες δε δίστασαν να οδηγήσουν σε προφυλάκιση αφήνοντας τα παιδιά τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αστυνομίας βρέθηκαν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι μαζικών οργανώσεων καθώς και βουλευτής του ΚΚΕ. Στο αίτημά τους να μάθουν το αίτιο της επίθεσης και να σταματήσει η επέλαση ενάντια στους πρόσφυγες, ο επικεφαλής της Αστυνομίας δε θέλησε να εμφανιστεί.

Στη βαρβαρότητα της επίθεσης ήρθε ως συνέχεια και άλλη αντιδημοκρατική εκτροπή, αφού οι αρχές δεν επέτρεψαν στους συνδικαλιστές και στο βουλευτή του Κόμματος να έρθουν σε επικοινωνία με τους συλληφθέντες μετά την προσαγωγή τους στο Ρουφ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός αν θα παρέμβει ώστε:

  • Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες Σομαλοί πρόσφυγες.
  • Να αποδοθεί άμεσα, σε όποιους θέλουν, το καθεστώς του πρόσφυγα και για όποιους θέλουν να φύγουν σε άλλο προορισμό να τους δοθούν τα αναγκαία νομιμοποιητικά χαρτιά.
  • Να τους αποδοθούν άμεσα οι οικονομίες που τους αφαιρέθηκαν.
  • Να δημιουργηθούν σύγχρονα, ανθρώπινα κέντρα φύλαξης και υποδοχής για τους μετανάστες.
  • Να σταματήσουν οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης από την Αστυνομία ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες, που ξεδιπλώνονται με ένταση το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο.
  • Τέλος, ερωτάται αν θα πραγματοποιηθεί διοικητική εξέταση, που να αφορά στη νομιμότητα της συγκεκριμένης ενέργειας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ