Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΖΗΜΕΝΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πουλήθηκε σε αμερικανικά κεφάλαια

Αβέβαιο είναι το μέλλον των 450 εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Siemens» στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο γερμανικός κολοσσός πούλησε τελικά σε αμερικανικά κεφάλαια (fund) το 51% της «Siemens Enterprise Networks» (SEN), η οποία ελέγχει και τη μονάδα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο γερμανική πολυεθνική, που σχεδίαζε εδώ και τρία χρόνια την πώληση του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε τελικά την πώληση του 51% του τομέα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για εταιρικά δίκτυα της SEN, στο αμερικανικό «Private eguity fund Gores Group». Μετά την πώληση της SEN, η οποία περνά πλέον στον έλεγχο των αμερικανικών κεφαλαίων, εκπρόσωποι της νέας εταιρείας λένε «λειτουργία μέχρι το Σεπτέμβρη και μετά βλέπουμε...», ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν ότι για τη μονάδα στη Θεσσαλονίκη «αξιολογούνται διαφορετικές εναλλακτικές», αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα η γερμανική πολυεθνική ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το 3μηνο του 2008 κατά 33%, στα 2,08 δισ. ευρώ, καθώς και αύξηση των παραγγελιών για το ίδιο διάστημα κατά 26%, στα 23,7 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στον Περισσό με το ΔΣ του Συνδέσμου των Εργαζομένων της «Siemens AE», εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη του Κόμματος σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, με προτεραιότητα στην υπεράσπιση του δικαιώματος όλων στη σταθερή και μόνιμη εργασία, ανεξάρτητα από τα επιχειρηματικά σχέδια της πολυεθνικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ