Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιμένουν ... αντιλαϊκά

Η ακρίβεια και η ανεργία αγκαλιάζουν - χρόνο με το χρόνο - όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού. Η επίσημη φτώχεια - όπως την υπολογίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης - παραμένει στο ...ύψος της. Δηλαδή, σε κάθε 100 νοικοκυριά, τουλάχιστον τα 20 (πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι) ζουν στη φτώχεια. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας (εισοδηματικές, φορολογικές κλπ.) εξανεμίζουν πριν την ώρα τους τα ισχνά εισοδήματα των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς, με συνέπεια να αυξάνει η υπερχρέωση των νοικοκυριών στις τράπεζες, καθώς αναγκάζονται να δανειστούν για να τα φέρουν βόλτα.

Αυτές είναι πλευρές της καθημερινότητας που βιώνουν όλο και περισσότερα από τα λαϊκά νοικοκυριά. Ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ - που ως αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για «κοινωνική αναλγησία» και κέρδισε τις εκλογές του 2004 με σύνθημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του ελληνικού λαού - το 'χει γυρίσει στο ...καλαματιανό. Ετσι, ενώ τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας συνεχίζουν να οξύνονται και να πλήττουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα του εργαζόμενου ελληνικού λαού, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να εφαρμόζει - σε γαλάζια παραλλαγή - τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονταν και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικές από αυτή την άποψη είναι και οι δηλώσεις που έκανε χτες - μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό - ο επί των Οικονομικών υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης, υπογραμμίζοντας προκλητικά: «Συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα την πορεία μας παρά τις επιπτώσεις από τις δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις»!

Και ο νοών νοείτω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ